Провал на заседанието в НС след два опита за кворум

Рейтинг:
0 0
Източник: Мила Иванова,TV7, NEWS7
ГЕРБ и "Атака" не се регистрираха, следващото заседание е насрочено за петък

За поредна сутрин заседанието на парламента не можа да събере кворум след два поредни опита. И днес депутатите ще почиват, а освобождаването на Станишев от мястото му на народен представител пак няма да бъде гласувано.

Въпреки че вчера (25 юни) Бойко Борисов обеща партията му да осигури кворум и да даде възможност Народното събрание (НС) да освободи Сергей Станишев от депутатския му мандат, днес депутатите от ГЕРБ не се регистрираха. Към тях се присъединиха и народните представители от "Атака".

В пленарна зала се регистрираха само 104 депутати и председателят на парламента Михаил Миков обяви 15-минутна почивка. След обявената пауза кворум отново нямаше и председателят на НС разпусна депутатите. Следващото заседание е насрочено за петък от 9 ч.

Днес НС трябваше да гласува освобождаването на лидера на БСП Сергей Станишев от депутатското му място, след като той обяви решението си да стане евродепутат. И Станишев, и Борисов са в Брюксел и не присъстваха в пленарна зала. Те трябва да се върнат за политическите консултации между партиите, които ще се проведат утре (27 юни) и на които ще се обсъжда датата за предсрочните парламентарни избори.

Petar
Petar
Чак извинение искат наглите герберуги. Вие дължите извинение на целия български народ, че го съсипвахте в продължение на 4 години!
Petar
Petar
Чудя се, как не им писна на герберугите да пречат умишлено на добронамерените хора да си вършат работата...Всеки ден да бойкотираш и саботираш, това не е адекватно.
преглед на всички коментари (2)
Нова звездна раздяла в киното
Актьорите Софи Марсо и Кристоф Ламбер обявиха своята раздяла.Двамата бяха двойка от седем години и...
Труп се разлага в апартамент 6 години
Мъртва жена беше открита 6 години след смъртта й. Тялото престояло през цялото това време в...
Пиколо размаза ламборджини за 300 хил. (Видео)
Пиколо разби ламборджини за 300 хил. долара, докато се опитва да го паркира в петзвезден хотел в Ню...
Порой с гръмотевици над Варна
Мощен порой с гръмотевици се изсипва над Варна в момента. Небето е посивяло, а от него се изсипва...
София помни поне пет опустошителни градушки
София помни поне пет опустошителни градушки. Още през 1890 г. центърът на столицата осъмва с...