Пуснаха снимки на бития във Франция ром

Рейтинг:
2 0
Източник: Getty Images/Guliver Photos
Ужасяващите кадри бяха публикувани в британско издание

Снимки на пребития във Франция ромски младеж Дариус, който е в кома в парижка болница, бяха публикувани в сайта на британския в. "Дейли телеграф".

Кадрите са под заглавие "Снимките, които ще шокират Франция". На двете снимки се вижда пребитият 16-годишен ром, лежащ в количка от супермаркет. Лицето му е покрито със синини и с кръв. Кадрите са предадени на британското издание от мъж, който живеел близо до ромския лагер, в който Дариус живеел със семейството си в района на изоставена къща в Пиерфит-сюр-Сен, северно предградие на Париж.

Именно мъжът открил първи младежа в безсъзнание в количката. Той е пожелал да остане анонимен. Дариус беше открит в петък вечерта в района на квартала "Градът на поетите", както е другото име на Пиерфит-сюр-Сен. Той е получил тежки травми по главата и лекарите не могат да кажат дали ще оживее. Френските лидери осъдиха нападението. Младежът беше нападнат заради подозрения за извършени грабежи.

Пред разследващите майката на Дариус е разказала, че в петък, когато синът й изчезнал, тя е получила обаждане по телефона с искане за откуп за момчето, пише в. "Дейли мейл". Първоначално искането било за 15 000 евро, а после за 5000 евро. Мъжът, който се обадил, казал, че момчето ще пострада, ако сумата не бъде платена. Майката не платила нищо и момчето било пребито. Разследващи твърдят, че побоят бил извършен в мазе от мъже с маски, носещи оръжия.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...