Концесионери се изправиха срещу хотелиери

Рейтинг:
1 0
Скъпи плажни такси са в основата на проблема

Десет дни след скандала между хотелиери и концесионери на плажа в Несебър реакция от регионалното министерство няма, алармират представителите на хотели. Те обвиниха концесионера, че не е оставил свободна зона за клиентите им на първа линия и те са принудени да плащат сериозни суми, за да ползват чадърите и шезлонгите.

Още миналата година хотелиери сигнализираха, че клиентите им недоволстват, защото хотелската услуга излиза по-евтина от престоя на плажа. Концесионерите от своя страна поискаха по-ниски цени на таксите, които плащат, за да намалят цените на чадърите и шезлонгите – между 8 и 30 лв.

Хотелиерите ежедневно приемат упреците на разгневени туристи, които са неприятно изненадани от факта, че за сянката на плажа трябва да платят между 8 и 30 лева. А това допълнително оскъпява доста почивката им.

Пред някои хотели няма дори свободна зона, защото концесионерът е разположил там атракциони. А свободната зона на южния плаж в Несебър е не само в края на плажната ивица, но и върху пясъчни дюни.

Наемателят на ивицата не желае да води преговори с хотелиерите. Той от своя страна плаща близо 300 хил. лв. концесионна такса на държавата и е задължен да плати осигуровки и заплата на персонала за различните дейности на плажа.

Двете страни водят постоянни словесни престрелки и очакват реакция от държавата. До тогава обаче потърпевш е единствено туристът.

Блъснаха момиче на пешеходна пътека
15-годишно момиче беше блъснато от микробус на пешеходна пътека на Самоковско шосе в София....
Ядат кучета на фестивал в Китай
Фестивал в Китай предизвика критиките на световни организации за правата на животните. Градът Ю Лин...
Икономическа полиция разследва онкоболници
Варненският онкодиспансер и столичната онкохематология се разследват от икономическа полиция и са...
Правителството се бори със сивия сектор
Правителството си поставя амбициозната цел да намали дела на сивия сектор в икономиката на...
Пореден опит за изход от кризата в Гърция
Решаващ ден за Гърция. В Брюксел на извънредна среща се събраха лидерите на 19-те държави от...