Протести в Лондон след парламентарните избори

Рейтинг:
0 0
Демонстранти хвърляха бутилки и димки, негодуващи срещу успеха на консерваторите

Протести в Лондон след парламентарните избори. Демонстранти хвърляха бутилки, кенове от бира и димки, а повод за недоволството им е изборният успех на консерваторите, водени от Дейвид Камерън. Най-малко 17 души са задържани при сблъсъците с полицията, няма информация за ранени.

Няколкостотин души са участвали в размириците, а до там се е стигнало, след като критици на досегашното управление на Камерън удряли съдове, крещели вулгарни думи и се спречкали с полицията близо до резиденцията на министър-председателя на "Даунинг стрийт 10". Десетки младежи, облечени в черно, с очила и маски на лицето, били сред протестиращите, както и представители на партията на Зелените.

"Шествието днес представлява една група от хора, които са недоволни от резултата на изборите. 75% от хората в тази страна, които са гласували, не са дали гласа си за консерваторите. Трябва ни изборна система за пропорционално представяне, и то сега", коментира Елиът Корнър, активист от Партията на зелените.

Полицията за кратко затвори част от центъра на Лондон . Когато от демонстрантите останаха едва няколко десетки души, органите на реда ги обкръжиха.

Дейвид Камерън, чието правителство вкара в сила строги мерки за намаляване на бюджетния дефицит, спечели изборите и партията му има достатъчно представители в долната камара на парламента, за да управлява втори мандат, и то без да се налага да прави коалиция. Неговата политика предвещава още фискално затягане, което обаче предизвика недоволството на мнозина.

Цветан Василев : Паразити, истинското шоу тепърва предстои!
Цветан Василев изпрати ново писмо до медиите и българската общественост. В него банкерът обяснява,...
17-годишна стана "Царица на розата"
17-годишната ученичка Карина Димитрова е новата носителка на титлата "Царица на розата" 2015 в...
Сринаха КТБ, за да си заличи ДПС следите
"КТБ беше срината, защото трябваше да бъдат заличени следите от онези схеми на обръчите от фирми на...
Влакът в САЩ дерайлирал заради двойно по-висока скорост
Влакът, който дерайлира край Филаделфия вчера, се е движил със скорост над два пъти по-висока от...
Пожар в Манила взе 31 жертви
Пожар във фабрика за производство на джапанки във Филипините взе 31 жертви, а десетки са в...