Обещахте ли си промяна от 1 януари?

Рейтинг:
0 0
Уловката е, че винаги се заричаме да сме различни от утре, а не от днес

Традиционно в новогодишната нощ наравно с наздравиците и пожеланията, се чуват и гръмки обещания , които даваме сами на себе си. Да спра цигарите, да намирам време за спорт, да се храня по-здравословно са част от нещата, които почти всеки човек се зарича, че ще прави от 1 януари. И почти винаги след изминалите 365 дни се оказва, че не сме успели и пак е ред на обещания. Затова психолозите са категорични - това, че започва нова година няма да ви помогне да се откажете от лошите навици, ако наистина не сте готови за това.

 

Покрай еуфорията от празничната обстановка някак си по-лесно успяваме да изречем и обещанията за тотална промяна на живота си или поведението. За да се случи наистина това обаче, психолозите съветват първо да се замислим защо винаги се заричаме да е от утре, а не от днес.

 

Хората рядко знаят точно какво искат и какво искат да променят. Основният проблем според експертите е, че не ни стига волята да се променим, след като вече сме осъзнали какво наистина трябва, затова се хващаме за определена дата като спасителен вариант.

 

Но и да не успеете да изпълните дадените обещания още на първи януари, не се отказвайте - имате още 365 дни пред себе си... до следващия първи януари.

добави коментар
Палестинският посланик в Чехия загина след взрив
Палестинският посланик в Чехия Джамал Ал Джамал почина от рани след взрив в къщата си. Пражката...
Бебето на 2014 г. ще е момиче
След известно прекъсване, тази година се възражда традицията за "Бебе на годината". На 5 януари ще...
2 януари
София
В момента
Облачно
1°C
Днес
Мъгла
Min: -2°C
Max: 6°C
Утре
Облачно
Min: -3°C
Max: 8°C
2 януари
На този ден през 1959 г. от космодрума Байконур СССР изстрелва първия в света изкуствен спътник на Луната. Съветската космическа сонда "Луна 1"...