Мартин Каланан на посещение в България

Рейтинг:
0 0
Лидерът на Групата на европейските консерватори и реформисти гостува в "Гореща точка" по TV7

В деня на официалното откриване на предизборната кампания за европейските избори на 25 май, в студиото на "Гореща точка" по TV7 гостува лидерът на Групата на европейските консерватори и реформисти в досегашния Европейски парламент (ЕП) – Мартин Каланан.

Европейските консерватори настояват за радикални реформи в Европейски съюз (ЕС), които да осигурят по-голям суверенитет на държавите. Според тях ЕС прекалено много се намесва в дейността на националните правителства и това трябва да се ограничи. Реформаторите искат още поощряване на конкурентоспособността в рамките на общността, както и развитие на бизнеса. Ако тези реформи не се състоят, консерваторите са готови да предложат референдум за излизане на Великобритания от ЕС.

По отношение на острата реакция на британците срещу българските и румънските имигранти, Каланан заяви, че те всъщност не са против свободното движение на хора в общността, нито са против свободния пазар на труда, стига това да е в разумни граници и да носи принос към икономиката на държавите.

Той подчерта, че очаква достойни представители от България в следващия Европейски парламент (ЕП). В рамките на посещението му у нас Мартин Каланан ще се срещне с представители на "България без цензура".

Интервюто с Мартин Каланан гледайте на страницата на "Гореща точка" в сутрешния блок на TV7 "Добро утро, България!".

 

добави коментар
Няма щастлив грешник на Земята
Няма щастлив грешник на Земята - може да е богат, може да е силен, но няма щастлив грешник на...
АЕЦ "Козлодуй"  е еталон за безопасност
Ръководството на АЕЦ "Козлодуй" е изпълнило над 60% от мерките за подобряване безопасността на...
В момента:
Невероятните прояви на смелост
15:30
Невероятните прояви на смелост
26 април
София
В момента
Облачно
16°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 10°C
Max: 16°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 8°C
Max: 16°C
26 април
На 26 април 1986 г. Четвърти реактор на атомната електрическа централа в Чернобил, Украйна, експлодира и се запалва, като причинява най-голямата...