Затруднена зимна обстановка в Североизточна България

Рейтинг:
0 0
С приоритет са спасявани колите с бременни жени и деца

И днес Североизточна България беше в капана на снежни бури.  Заради преспи беше затруднено движението край Шумен, Добрич, Русе и през Дунав мост.

Обстановката в най-тежко засегнатата от лошото време област – Силистренска, постепенно се нормализира. В региона вече няма селища без ток, отворени са и пътищата за Шумен и Русе. Все още обаче не може да се пътува за Добрич, не е пуснато и движението от жп гарата и автогарата – както на заминаващи, така и на пристигащи влакове и автобуси.

Овладяна вече е зимната обстановка в бедстващите варненски общини Дългопол и Вълчи дол. Отворен за движение е второкласният път Добрич – Варна. През изминалото денонощие са подадени над 70 сигнала за заледени участъци, паднали клони и пътно-транспортни произшествия.

Зимата взе първата си жертва в Добричка област. Мъж на 80 години от каварненското село Видно е загинал в снежните преспи, отивайки да си купи хляб. В снежния капан на зимната виелица снощи (29 януари) над 100 автомобила са затънали в преспите. С приоритет са спасявани колите с бременни жени, които само вчера са били четири, както и тези, в които пътуват деца.

Повече от 1 м е падналият сняг в Шуменско. Все още остават затворени два участъка от републиканската пътна мрежа в община Нови пазар. Заради жена с родилни болки по спешност беше отворен пътят до село Мировци. Осем часа спасители се бориха да изведат друга родилка от снежния капан в село Красен дол и успяха. 28-годишната Валя роди нормално своята дъщеря в шуменската болница, минути след като беше приета в отделението.

Днес отпаднаха и всички ограничения по второкласната пътна мрежа в Русе. Пътните платна на международния бул. България са почистени и опесъчени. Разчистена от снега е и отсечката от ГКПП "Дунав мост" в посока към град Мартен.

добави коментар
Продължава сагата с Панагюрското съкровище
Сагата със спора за собствеността на Панагюрското златно съкровище продължава. Наследниците на...
Делото срещу Цветанов - обратно в прокуратурата
Софийският градски съд е върнал на прокуратурата делото за незаконно подслушване срещу бившия...
6 март
София
В момента
Облачно
6°C
Днес
Дъжд
Min: 4°C
Max: 7°C
Утре
Облачно
Min: 2°C
Max: 8°C
6 март
На днешния ден през 1938 г. започват изборите за 24-то Народно събрание в България. На тях за първи път правото си на глас упражняват и жените. Това...