Алън Парсънс пристигна в България

Рейтинг:
1 0
Концертът му е утре в Зала 1 на НДК

Известният британски музикант, звуков инженер, композитор и продуцент Алън Парсънс пристигна в България, придружен от съпругата си Лиза. Концертът му е утре в Зала 1 на НДК.

Алън Парсън беше посрещнат от своите фенове в България, като всички се сдобиха с негов автограф. Световноизвестният музикант остави своите отпечатъци в Залата на славата в НДК, редом до тези на актьора Антонио Бандерас, виолиста Юрий Башмет и диригента Емил Табаков.

Музикантът сподели, че е за първи път е в страната ни, затова ще изненада почитателите си както с песни от началото на неговата кариера, така и с нови хитове.

Алан Парсънс е основател на култовата група Alan Parsons Project, които са известни с музиката си в стил прогресив рок, софт рок и арт рок. В своята история имат стотици концерти и 10 студийни албума.

Алън Парсънс получава специално признание и за работата си по супералбума на "Пинк Флойд" "The Dark Side of the Moon", за който е номиниран и за първата си награда "Грами" като продуцент.

Парсънс дълго време работи и като звуков инженер и звукозаписен продуцент в студиото Abbey Road Studios в Лондон. Така се превръща в централна фигура около записването на албумите на "Бийтълс" "Let It Be" и "Abbey Road".

добави коментар
Нови протести в Румъния
В Румъния днес се провеждат нови протести в големите градове срещу проекта за златодобивната мина в...
САЩ  на ръба на фискалната скала
САЩ отново са на ръба на фискалната скала. Долната камара на Конгреса отхвърли приетия от Сената...
В момента:
Липсващото звено
10:00
Новини
10:05
Вертикален град
11:00
Новини
29 септември
София
В момента
Облачно
13°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 9°C
Max: 21°C
Утре
Дъжд
Min: 12°C
Max: 16°C
29 септември
На този ден през 1960 г. съветският държавен ръководител Никита Хрушчов прекъсва грубо заседание на Общото събрание на ООН със серия от гневни...