Утре решават остава ли бедственото положение в Добрич

Рейтинг:
0 0
Продължава отводняването и почистването на пострадалите райони на града

Бедственото положение в община Добрич остава. И днес продължи отводняването и почистването на засегнатите райони на града. Електрозахранването в по-голямата част на града е възстановено, водата обаче все още не е годна за пиене.

Утре предстои да се обсъди обстановката и да се вземе решение дали да се отмени или да остане бедственото положение. Днес за малко преваля интензивен дъжд и водата в някои части се надигна заради високите подпочвени води.

Продължава възстановяването на всички щети, които междувременно се описват. Поетапно се оформят протоколи и се изпращат в комисията по бедствия и аварии.

И днес продължава отводняването и почистването на пострадалите райони на града. Електрозахранването в по-голямата част на града е възстановено. 6 общински екипа продължават да обхождат пострадалите имоти и да описват щетите.

От тази сутрин започна дезинфекцията на всички почистени от наноси и измити с вода площи. След нея предстои да се обработят срещу гризачи всички шахти в града, а територията по протежение на река Добричка се подготвя за обработване против комари.

Междувременно обаче екипът ни се натъкна на картелно споразумение между автомивките в засегнатите от наводненията райони. Наши зрители от Добрич ни сигнализираха, че са принудени да плащат по 100 лв. за миене на кола.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...