Доброволците в помощ на Варна и Добрич

Рейтинг:
1 0
Техника от други градове и дарения помагат за нормализиране на обстановката

Много доброволци се отзоваха днес на призивите на местната власт във Варна и Добрич. Освен с жива сила, някои градове помагат с техника, необходима за разчистването на бедстващите райони. На други места се събираха дарения за пострадалите от потопа.

Малко след обяд групата от млади доброволци пристигна в Добрич. Те бяха въоръжени с лопати, ръкавици и много желание да помогнат.

Варна получи помощ и от Стара Загора - по искане на кмета на варненския кмет, общинското ръководство в града изпраща техника, която да помага в разчистването на квартал "Аспарухово".

Три 17-тонни самосвала заминаха по обед от Стара Загора към пострадалия район. Машините са собственост на частна фирма и община Стара Загора ще плаща наем за тях. Отново общината поема и командировъчните на шофьорите. Засега техниката ще остане три дни, но ако има нужда престоят ще бъде удължен.

В Бургас вече постъпиха първите дарения в помощ на пострадалите от наводненията. Бургазлии дариха одеяла, памперси, минерална вода. Цял камион с дарения от община Несебър също пристигна в морския град. Помощите от него ще бъдат дарени на нуждаещите се семейства от пострадалите региони. Събраните мебели пък ще отидат за бургаския манастир "Св. Богородица", който също наводни след пороите.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...