Само 2% българи са ваксинирани срещу грип

Рейтинг:
0 0
Епидемията вече отминава, твърдят специалисти

Едва 2% от българите са се ваксинирали срещу грип този сезон, съобщи националният консултант по епидемиология проф. Мира Кожухарова.

Специалистите отчитат спад на грипната епидемия в страната. Все още обаче има области, в които са регистрирани много болни – това са Враца, Видин, Монтана, Ловеч, Велико Търново и Пловдив.

Бумът на грипни заболявания в страната беше в последното десетдневие на януари. Грипна епидемия обявиха редица области, сред които и София.

Учебният процес в училищата обаче продължи, спрени бяха само консултациите за бременни и малки деца, както и плановите операции.

Според специалисти обикновено грипните епидемии започват от Запад, но за разлика от други години, тази има и второ огнище на Балканите – България, Турция и Гърция. Вероятно грипната вълна в Европа ще започне от две места - както от Югоизток, така и от Югозапад.  

добави коментар
Делото "Костинброд" влиза отново в съда
Обвинителният акт по делото "Костинброд" е внесен отново в съда след отстраняване на процесуалните...
"Следващият, моля" направи над 50 души по-богати
Само за три месеца от началото на годината 441 играчи успяха да заемат мястото срещу Башар Рахал и...
3 април
София
В момента
Облачно
12°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 18°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 21°C
3 април
На 3 април 1879 г. Учредителното събрание във Велико Търново избира София за столица на Княжество България. Предложението е на Марин Дринов. Мотивите...