Сидеров: Управляващите не чуха българите в Крим

Рейтинг:
3 0
Източник: БГНЕС
Непризнаването на референдума в автономната република противоречи на националния ни интерес, твърди националистът

Не сме съгласни със становището на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), което е изготвено от екипа на президента, разбира се. Затова напуснахме заседанието. Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира в "Дневен ред" по TV7 днешния КСНС, на който беше решено, че страната ни не признава референдума в Крим, на който беше подкрепено присъединяването на полуострова към Русия.

"В становището пише, че България трябва да има единна позиция по отношение на военната агресия на Русия в Украйна. Това е пълно безумие - няма военна намеса на Русия в Украйна. Непризнаването на референдума означава, че българският президент, премиер и останалите политически лидери, без мен, не се съобразяват с мнението на българите в Крим", твърди Волен Сидеров.

Националистът е категоричен, че цялата българска общност в Крим е гласувала "за" присъединяване към Русия. "Бесарабски българи, които живеят в област Одеса, казаха, че не искат да ги снимаме, защото се страхуват от новата власт в Украйна. Мнението, което президентът Плевнелиев налага, противоречи с мнението на българите в Украйна и на нашите национални интереси", уверено заяви лидерът на "Атака".

Сидеров е убеден, че този път България е имала шанс да играе определящ фактор в Европейския съюз (ЕС).

"Можехме да кажем на Брюксел, че налагаме вето на санкциите и по този начин да защитим националните си интереси. Но щяхме и да ги спасим, защото Германия и Франция също не искат санкции срещу Русия, защото имат големи сделки с нея. Те дори щяха да ни благодарят, че сме ги спасили. Но това не е по характера на българските държавници. Ако бях премиер, щях да го направя", твърди Сидеров.

Според него трябва да имаме нов политически елит. "Имаме държавници, които не смеят да кажат нищо против това, което казва Барозу (председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, б.р.). А не трябва, защото сме равнопоставени в Съюза. Сегашните лидери в Европа слушат какво им казва Вашингтон. ЕС трябва да се еманципира от САЩ", каза още Сидеров.

По думите му България има интерес да има добри отношения с Русия. "САЩ винаги са играли като клин между Европа и Русия. Те платиха 5 млрд. долара за преврата в Украйна. Ние сме срещу забранителните списъци. Оставаме в периферията на ЕС като онези, които нямат мнение и все ги подритват", убеден е лидерът на "Атака".

добави коментар
Polq
Polq
Че те управляващите, кога ли изобщо са чували мнението на българите, без значение къде. Ако бяхме негри или цигани, вече нещата са различни, да не говорим, че ако бяхме педали, сигурно щяха да ни раздават и министерски постове
преглед на всички коментари (1)
Ниведита Бадве представя  "Танцът на Шива "
Изумителната Ниведита Бадве от Индия идва у нас, за да представи на родна сцена "Танцът на Шива"....
Африканци искат да садят банани у нас
Сирийските бежанци в България, настанени в лагера в Харманли, мечтаят да получат документи, за да...
В момента:
12:00
13:00
13:30
Виното на Новия свят
28 март
София
В момента
Облачно
6°C
Днес
Дъжд
Min: 4°C
Max: 15°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 12°C
28 март
На днешния ден през 1776 г. в Москва е създаден Болшой театър - най-големият в Русия и една от емблемите на световния балет.За началото на Болшой се...