Зимна буря опустоши 15 дка оранжерии

Рейтинг:
0 0
Напълно унищожена е и цялата продукция от спанак и марули

Макар че вече утихнаха, освен преспи и навявания, зимните бури в Североизточна България оставиха сериозни щети след себе си. В добричкото с. Батово напълно унищожени са 15 декара оранжерии.

След бурята, вилняла в сряда вечер (29 януари), Георги Ганев намира оранжериите си напълно опустошени. Гледката е поразяваща. Семейството все още не можа да повярва, че 15 години труд буквално са отишли на вятъра.

В нощта на погрома в района на Батово първо валял дъжд, който постепенно преминал в сняг. Най-вероятно заради обилните валежи натрупаната маса е натежала и металните конструкции не са издържали, след което съоръжението рухнало. Огромни метални тръби и пилони са прекършени като вейки.

Георги е изтеглил ипотечен кредит, за да развива бизнеса си, надявайки се да го изплаща с приходите от оранжерията. Сега обаче не знае как ще се справи с месечните вноски. Съоръженията са застраховани, но и обезщетението от застрахователя няма да е достатъчно за възстановяване на щетите.

Оранжерията е напълно разрушена, единствено счупената метална конструкция може да отиде за скрап. По груби сметки собственикът изчислява, че щетите му са за над 300 хил. лв. В тази сума не включва продукцията от зеленчуци – спанак и марули, които скоро трябвало да се берат.

добави коментар
ЕС замрази преговорите за безвизов режим с Русия
Европейският съюз замрази преговорите с Русия по споразумения за всеобхватно партньорство и...
Пеперудите – рекламна кампания за "КЪРТИЦАТА 2: Разтърсване"
Пеперудите, които днес полетяха в кулоарите на българския парламент, са част от рекламната кампания...
7 март
София
В момента
Облачно
4°C
Днес
Облачно
Min: 2°C
Max: 8°C
Утре
Облачно
Min: 2°C
Max: 6°C
7 март
6 март 1534 г. е особена дата от религиозна гледна точка. На този ден папа Климент VII официално отказва да разтрогне брака на английския крал Хенри...