ГЕРБ размислиха: Внасят частичен вот на недоверие

Рейтинг:
2 0
Бившият премиер преосмислил позицията си, след като гледал новините и получил коментари в социалните мрежи

Само за няколко часа Бойко Борисов промени позицията си за вота на недоверие. След като вчера от ГЕРБ обявиха, че ще искат оставката на правителството заради цялостната политика, днес те смениха мотива. Така утре искането ще бъде внесено с нов мотив – инвестиционната стратегия на кабинета.

Снощи бившият премиер гледал новините и осъзнал, че трябва да сменят тактиката за внасяне на вота. Получил подобни съвети и в социалните мрежи.

След кратка среща с парламентарната група, лидерът обяви новото решение – вотът на недоверие да бъде разделен на сектори.

Другите политически сили в парламента определиха действията на ГЕРБ като опит за изява. Вотът обаче нямало да мине.

В крайна сметка утре (19 септември) ГЕРБ внасят първия си вот на недоверие, но не за цялостната политика, а в частност – за пропуските в новото министерство, което отговаря за инвестициите.

Тази промяна на позицията е стратегическа, защото ако утре ПП ГЕРБ внесе вот на недоверие за цялостната политика, те де факто се самоблокират да искат оставка на правителството в следващата половин година. Днес Бойко Борисов се закани към управляващите, че ги чака цяла канонада от вотове на недоверие, като буквалните му думи бяха "колкото министерства, толкова вотове".

По всички парламентарни правила няма как вотът да влезе в програмата на депутатите за тази седмица. Разискаванията и гласуването със сигурност ще бъдат през следващата седмица.

добави коментар
makaron
makaron
България стана страната на частичните неща. Частично вето, частичен вот...
преглед на всички коментари (1)
Пет дни до старта на МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ
Пет дни остават до старта на най-новия реалити формат в ефира на TV7 – МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ. В...
Тежка катастрофа с български автобус в Румъния
Двама украински туристи загинаха, а други петима бяха ранени, след като български автобус се...
В момента:
Пътуване със CNN
06:00
Въпрос на гледна точка
06:30
Новини
09:00
Още нещо
20 септември
София
В момента
Облачно
12°C
Днес
Облачно
Min: 7°C
Max: 23°C
Утре
Слънчево
Min: 7°C
Max: 23°C
20 септември
На днешния ден през 1916 г. проф. Иван Шишманов издига кандидатурата на Иван Вазов за Нобелова награда за литература. Отличието, за съжаление, остава...