Светът се забавлява с вампира Суарес

Рейтинг:
1 0
Остави хапането за спалнята с булката, съветват уругвайския нападател

Един трагикомичен инцидент от световното първенство по футбол в Бразилия стана основен акцент на всички новинарски емисии по света. Ако сте гледали мача между Италия и Уругвай, няма как да сте пропуснали нарушението, което Луис Суарес извърши в 80-ата минута. Тогава той ухапа по рамото защитника на Италия Джорджо Киелини. Футболните запалянковци добре знаят, че това съвсем не е първата подобна проява на уругвайската звезда. Открай време той всява страх сред футболистите, които на шега го наричат вампир.

CNN предлага една забавна гледна точка на канибалския акт. Макар всички камери на стадиона да ни показаха как Луис Суарес злобно впива захапката си в рамото своя италиански колега, той упорито отрича и нарича случката "дребен инцидент" по време на игра.

Трябва да признаем, че талантливият нападател направи нарушението сравнително добре прикрито, а не като персонажа на Том Круз от филма "Интервю с вампир". След ухапването Суарес демонстративно се хвана за зъбите, за да симулира непреднамерени действия. Джорджо Киелини се втурна към рефера с разголено рамо, за да покаже отпечатъците от здравите зъби на уругваеца. Нарушение обаче не беше отсъдено.

27-годишният нападател на Ливърпул има в кариерата си още два подобни инцидента, които също не останаха незабелязани от реферите и публиката. 

Няма спортист на планетата, който да знае по-добре от Ивендър Холифийлд какво е противникът ти да те захапе здраво. На 28 юни 1997 година Майк Тайсън отхапа част от ухото Холифийлд, който спечели мача служебно. Завинаги белязаният боксьор написа в Twitter "Предполагам, че явно всяка част от човешкото тяло става за ядене".

Инцидентът разпали леко позабравените шеги по адрес на Суарес. Ако не можеш да ги победиш, изяж ги, гласи една. В крайна сметка обаче Уругвай победиха Италия с минималното едно на нула и това им стигна да продължат напред в турнира.

Ликът на уругваеца се появи и на фалшив плакат на филма "Челюсти". В официалния профил на Макдоналдс Уругвай в Twitter пък беше публикуван следният призив към звездата: "Ако си гладен, ела да си хапнеш сандвич".

Толкова шум около ухапване не бяхме чували от култовото любителско видео в YouTube, озаглавено "Чарли ме ухапа". Един запалянко побърза да даде съвет на тази хищна риба във футболния океан: "Остави хапането само за спалнята", съветва мъжът.

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...