Убиецът на Вероника трябвало да бъде в затвора

Рейтинг:
5 1
Илиян Здравков е задържан при опит да използва дебитната карта на момичето

Окръжната прокуратура във Велико Търново е привлякла Илиян Здравков като обвиняем за грабеж, придружен с убийство. 40-годишният мъж е обвинен в извършването на това престъпление срещу 23-годишната студентка от гр. Никопол Вероника Здравкова, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Здравков е задържан, след като е направил опит да тегли пари с дебитната карта на Вероника. Както NEWS7 и ТV7 първа Ви показаха, в района на село Първомайци, водолази издирваха оръжието на престъплението. Намерена е теслата, с която Илиян е убил момичето. Директорът на областната дирекция на МВР също беше на мястото на претърсването. 

Здравков е многократно осъждан и понастоящем спрямо него е налице влязла в сила присъда с наложено наказание "лишаване от свобода". Издирван е, за да влезе в затвора.

Престъплението е разкрито след бързи действия на прокуратурата и полицията във Велико Търново, като първоначалните данни са получени след опит на обвиняемия да използва дебитна карта на жертвата. Здравков е задържан за срок от 72 часа, като в момента се провежда разпитът му с участие на служебен защитник. С оглед на интересите на разследването обаче повече информация може да бъде оповестена не по-рано от утрешния ден.

След като новината за задържането на Илиян Здравков достигна родителите на Вероника в родния й град Никопол, хората със сълзи започнаха да настояват за справедливо наказание. Категорични са, че ако убиецът на дъщеря им наистина е Здравков, то той трябва да получи най-строгата присъда. За строго наказание настоява и приятелят на Вероника – Мартин Манолов.


Изложба на чешкия скулптор и художник Лацо Сорокач на "Шипка" 6
Projections е изложба на чешкия скулптор и художник Лацо Сорокач. Експозицията ще бъде представена...
Радикален ислямист е убиец на Немцов
Единият от чеченците, заподозрян за убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, е дълбоко...
Инициативен комитет иска Сакскобургготски за президент
Инициативен комитет поиска Симеон Сакскобургготски отново в политиката. Над сто политици и...
Кинозвярът Франко Неро пристигна за "София филм фест"
Големият италиански актьор Франко Неро гостува у нас на 19-ия "София филм фест". Наричаният от...
Среща на еврогрупата за реформите в Гърция
Еврогрупата се събира днес в Брюксел, за да обсъди предложените от Гърция реформи. Южната ни...