Борисов: Без новия дълг България фалира

Рейтинг:
0 3
Реформаторите и Ивайло Калфин подкрепяли заема

Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който присъства на концерт, посветен на 25-годишния юбилей на КНСБ.

По думите на Борисов има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лв. само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година, пише БТА.

Премиерът отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори.

"Достатъчно толерантен съм, огромна власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители", отбеляза министър-председателят.

"Както дадохме коледни, сега трябват 50 млн. лв. за великденски добавки на пенсионерите", продължи Борисов и допълни, че когато е свършена работата "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения.

Снощи той е имал среща с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Ивайло Калфин, че също е застанал зад искането за дълг.

Мъртвата Ейми Уайнхаус натрупа 1,4 млн. паунда
Ейми Уайнхаус продължава да печели милиони дори след смъртта си. Покойната певица е натрупала 1,4...
Агент 007 се развихри в Рим
Даниел Крейг и Моника Белучи започнаха снимките на новия филм от поредицата за Агент 007 Джеймс...
Ледена епоха на плажа
Ледена епоха настъпи на плажовете по родното Черноморие. Заради минусовите температури през...
Всеки втори българин би плащал още за здраве
Голямо неодобрение на качеството на медицинските услуги у нас. Според национално представително...
Булка смени младоженеца с друг по време на сватбата
Куриозна ситуация се разигра по време на сватбена церемония в индийския град Рампур. Булката реши...