Част от БАСТА и ГЕРБ преминаха към "България без цензура"

Рейтинг:
0 2
Това стана ясно по време на пресконференция на ББЦ днес

Ангел Даскалов, който преди дни напусна ГЕРБ, както и Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров от БАСТА стават членове на "България без цензура" (ББЦ). Към партията ще се присъединят и структурите по места, които ги подкрепят. Това стана ясно по време на пресконференция на ББЦ, в която участваха лидерът на партията Николай Бареков, зам.-председателите Росен Петров, Ангел Славчев, Рада Коджабашева, както и четиримата нови членове.

 Това е техен личен, идеен, политически и граждански избор, зад който стои обща цел – възстановяването на демокрацията, парламентаризма и политическото в България, каза лидерът на ББЦ Николай Бареков. И четиримата имат безукорна репутация в своите градове, никой не е замесен в корупционни скандали, докато е бил в парламента. Те имат 100-процентов шанс да минат през операция "Чисти ръце", както и всички ние, допълни той. Бареков сподели, че ги познава повече от 10 години и знае какво са направили за демокрацията в България.

"До момента Ангел Даскалов отговаряше за ГЕРБ във Велинград, а отсега нататък ще организира нашите структури там. Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров бяха в сърцето на ГЕРБ, а след това - основатели на БАСТА за своите райони - Благоевград, Хасково и Варна. От днес нататък те ще са част от нашите предизборни щабове, като заедно ще се стремим към сериозен успех на предстоящите избори", обясни Бареков.

БАСТА беше създадена да бъде алтернатива на лошите практики в ГЕРБ. Шест месеца след създаването й, нищо не се случва, никой не иска да се коалира с тях.
И четирима заявиха, че са разочаровани от БАСТА и че очакванията, с които са се включили в партията, не са били оправдани.

"
Мирослав Найденов и Емил Димитров няма как да бъдат част от нашата коалиция, защото те трябва да отговарят на много въпроси. Прекалено много безобразия станаха при тях", обясни Бареков. Сред въпросите, за които дължи отговор бившият земеделски министър е кой наряза тръбите на земеделците. Там Найденов има много информация, смята Бареков.

"И Димитров има за какво да отговаря. Той има твърде близки отношения с Борисов. Може би следствие от всичко това е и днешната среща с тези хора тук, защото има неща, които ги разделят с техните съпартийци", обясни лидерът на
ББЦ.

Той коментира и данни от социологическо проучване на близка до десните партии агенция, което прогнозира "България без цензура" да има трима евродепутати. Най-младите гласоподаватели, които до момента са гласували за ГЕРБ, отсега нататък ще дават гласа си за "България без цензура", обясни Бареков и заяви, че очаква и голяма част от гласоподавателите на СДС да гласуват за партията му.

 

 

добави коментар
Huntur
Huntur
ГЕРБ всеки ден някой им подкупва по некой депутат хохохоох
Huntur
Huntur
Баста, маста, ГЕРБ, МЕРБ, разпаднаха се...
Mihail
Mihail
Давайте,сломете мутрите ,отровили ни животеца!
преглед на всички коментари (4)
Намериха снаряд в центъра на София
Намериха снаряд в двора на къща в центъра на София, информираха наши зрители. Районът е отцепен от...
ЕК ни иска обяснения за промените в енергийния закон
2,5 млрд. лв са били задълженията на енергоразпределителните дружества към държавата по време на...
В момента:
Наука за половете
21:00
Топ Гиър САЩ
29 март
София
В момента
Облачно
10°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 7°C
Max: 15°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 4°C
Max: 16°C
29 март
На 29 март тази година България отново се включва в световната кампания Часът на Земята. По традиция всяка година в последната събота на март милиони...