Часът на смъртта на Елизабет Димитрова е бил фалшифициран

Рейтинг:
3 2
Проверка откри фрапиращи нарушения в дейността на Спешна помощ

Часът на тръгване и на пристигане на линейката в случая с починалата фотографка Елизабет Димитрова е преправен, е заключението на Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Проверката беше назначена от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, след като 40-годишната жена издъхна, докато чака линейка. От Спешна помощ отричат да са фалшифицирали документа.

Друга констатация, направена при проверката е, че не е било упоменато предварително, че от линейката е изваден животоспасяващият дефибрилатор.

Освен това, пристигайки на място, медицинският екип не е оказал никакви реанимационни дейности на пациентката, казва още Симеон Василев, директор на "Медицински одит". Той посочва, че това е огромна грешка на екипа, тъй като е било възможно жената да е била в състояние на клинична смърт.

Други нарушения - в Центъра за спешна помощ работят и 25 лекари без специалност. Във вътрешните правила за определяне на работната заплата в центъра не са включени много  дейности и контролни процедури, не се изготвят поименни разписания при промяна на началните заплати и при промени в състава.

Длъжностните разписания не отговарят на изискванията за структуриране на екипите. В доклада се допълва, че не са изготвяни реални разчети за изплащането на нощен и извънреден труд.
 
 

Музикалното лято стъпи в Стара Загора
Музикалното лято на България стъпи тази вечер в Стара Загора - с голям концерт на едни от...
Искра Михайлова оглави комисия в ЕП
Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ и доскорошен министър на околната среда и водите Искра Михайлова бе...
13 години затвор за убиеца на бивша стюардеса
13 години затвор получи убиеца на бившата стюардеса Анастасия Илиева. За жестокото убийство на леля...
Опасен химикал хвърли Русе в паника
Екологично замърсяване хвърли в паника русенци. Опасното вещество гудрон, което се отделя при...
От години изсичали гората над "Аспарухово"
Бедственото положение в "Аспарухово" остава. Жители на варненския квартал протестираха срещу...