Протест

Търговията с крокодили преуспява в Иран

Рейтинг:
1 1
Нестандартният бизнес оказал положителен ефект върху местната икономика

Иран не е от страните, които могат да се похвалят с добри бизнес-връзки с други държави по света. Семейство от Ислямската република обаче развива една необичайна дейност, която се радва на все по-голям интерес. Става въпрос за ферма, в която се отглеждат крокодили.

До 2006 година отглеждането на крокодили в Иран беше забранено. В страната търговията с продукти от тези животни е забранена. Преди известно време едно семейство от Ислямската република обаче решило да се занимава именно с отглеждането на крокодили. Съпрузите напуснали Техеран и заживели на малък остров в Ормузкия проток.

Това е първата подобна ферма в Иран. Правим това с две цели
- искаме да започнем да изнасяме крокодилска кожа. Тя е с много високо качество. Освен това имаме намерение да изнасяме и крокодилско месо, което е деликатес в някои страни" заяви намеренията си собственикът на фермата – Бехруз Саларванд.

Бизнесът с крокодили започнал трудно, но с времето започнал да предизвиква все повече интерес. "Започнахме с внасянето на осем крокодила от Малайзия. После купихме още такива животни от други страни. С течение на времето започнахме сами да отглеждаме крокодили",
разказва още Бехруз.

Все повече хора идват всеки ден във фермата, за да видят опасните хищници. Съпрузите вече имат и няколко оферти от чужбина. Въпреки това те не крият, че първоначално са се страхували да се заемат с този бизнес.

Успехът на фермата, в която вече работят 20 души, не останал незабелязан от властите в Техеран. Заради положителният ефект върху местната икономика двамата съпрузи получили наградата "отлични предприемачи".

Съпругата на актьора Джордж Клуни - Амал Аламудин беше посрещната от тълпа репортери като истинска...
Няма опасност за децата от "Стрелбище"
Няма опасност децата, които снощи намериха епруветки с кръв в столичния квартал "Стрелбище", да са...
Край Рупите почетоха Света Петка
Стотици хора се стекоха в църквата "Света Петка Българска" в местността Рупите. Освен храмовия си...
Прокуратурата разследва Цветан Василев за пране на пари
Прокуратурата разследва банкера Цветан Василев за пране на пари. Освен него, по това обвинение пред...
Бум на натровени с гъби в Пловдив
Бум на натровените от гъби, отчитат в Пловдив. В токсикологията са спасили четирима пациенти, а...