Протест

Лекарски съвет: Търсете лекарства за грип А

Рейтинг:
0 0
Най честото усложнение е бактериалната пневмония
Търсете лекарства, които са подходящи за грип А. Това е заразата, която върлува в почти 100% от случаите пред последните 2 седмици. Усложнения могат да възникнат след 3-4 дни, когато кашлицата се усили и се появят гнойни храчки. Най-честото усложнение, произтичащо от грипа, е бактериалната пневмония, обясни проф. Тодор Кантарджиев.

75% от случаите са на свински грип. Преди години ни плашеха, че е много страшен, оказа се, че не е чак толкова страшен, заяви професорът. Не бива хората да се плашат, но трябва да посетят личния си лекар, съветва още той.

Важно е пациентите в началното състояние, когато усещат първите симптоми и знаят, че върлува грип - да са наясно, че е вирусно състояние. Трябва да се вземат мерки в самото начало с противовирусен препарат.

Всички популярни прахчета, които обикновено си купуваме, могат да ни помогнат за главоболие, но не и да подействат на първопричината и да убият вируса, казват специалистите.

Трябва да наблегнем на антиоксидантните вещества  - витамините А, С и Е или нещо комбинирано в тази посока. Имуностимулиращите препарати също се препоръчват в комбинация с противогрипните. Таблетките за гърло и капките за нос не могат да преборят грипа.

Лекарствата са два вида - тези, които лекуват симптомите и тези, които лекуват причината - антивирусни лекарства, антибиотици, лекарства срещу паразити. Вторите се изписват само от лекар и за тях ни трябва рецепта.

В България ваксините не са популярни, от тях се възползват под 3% от населението. Важно е да се ваксинират хората с хронични белодробни заболявания или такива на сърдечносъдовата система. Ваксините не са лош вариант и за работещите сред много хора.

Грипът има остро начало и по това се различава от по-безобидните вируси, обясни специалистът в студиото на "Баркод".Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....