Обръщение на ръководството на ТВ 7 и ББТ към колеги, партньори и приятели

Рейтинг:
7 0

Временният синдик Велков, заедно с охранители и в компанията на партийни функционери от „България без цензура“, начело с Христо Цирков от контролния съвет на партията, нахлу в ТВ7

 

Ръководството на ТВ 7 ЕАД и ББТ ЕАД се обърна към колеги, партньори и приятели

Уважаеми колеги, партньори и приятели,

Вчера, 3.07.2014 г., в късния следобед, като резултат от  поисканато от „Ноу фрейм медия  България“ ЕАД производство по несъстоятелност, бе назначен временен синдик на ТВ7 ЕАД. Той е бургаският адвокат Панайот Велков.

Правомощията на временния синдик се изчерпват до набюдаване на дейността на дружеството и преценка дали са необходими мерки за съхраняване имуществото на телевизията. Временният синдик е длъжен да работи под контрола на съда и да спазва съдебните указания. Неговите действия се обжалват пред съда. Временният синдик няма право да сключва договори от името на телевизията, както и няма работодателска власт.

Временният синдик Велков декларира, че няма да възпрепятства нормалния производствен процес на телевизията. Това го задължава и законът. Действията му до тук не показват, че спазването на закона му е приоритет. В разрез с разпоредбите на съда, да наблюдава дейността на дружеството, да изготви доклад за необходимостта от охрана на имуществото на телевизията  и да го представи пред съда, той побърза да сключи  договор с охранителната фирма „Делта гард“.

Временният синдик Велков, заедно с охранителите и в компанията на партийни функционери от „България без цензура“, начело с Цирков от контролния съвет на партия нахлу в  помещенията на ТВ7 ЕАД. Без съдебна санкция разположи охранители в помещения на ББТ ЕАД, за която няма издадена обезпечителна заповед.

Независимо от агресивните и арогантни действия на временния синдик, очевидно целящи сплашване и нарушаването на нормалния работен ритъм на телевизиите, ви призовавам: Кураж, колеги! Нека продължим да работим професионално!

Трябва да удържим на натиска! Това не е лесно, но е необходимо.

Не забравяйте – най-тъмно е преди да изгрее зората!  

Депутатите събраха кворум от първи опит
Парламентарното заседание днес започна от раз. Още на първото преброяване в пленарна зала се...
Палестина заседава извънредно заради израелските атаки
Палестинският президент Махмуд Абас свика извънредно заседание на правителството заради израелската...
Общината започва огледи на щетите след градушката
Столична община започва огледи на материалните щети, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Кметовете на...
Неогури се отправя към основните острови на Япония
Тайфунът Неогури, който причини тежки наводнения в най-южната японска префектура Окинава, се...
МС приема актуализация на бюджета на НЗОК
Очаква се днес Министерският съвет (МС) да приеме актуализацията на бюджета на Здравната каса...