Убиват средно по 23-ма души на ден в Алепо

Рейтинг:
0 1
Източник: БГНЕС

Всеки ден в Алепо умират по 23-ма души, 85 получават сериозни наранявания. Това показват данните за последните 3 седмици, разпространени от управлението на ООН за координация по хуманитарните въпроси. Четири пъти повече са жертвите в източно Алепо. В западно Алепо всеки всеки трети убит е жена или дете.

По данни на управлението стотици ранени и болни се нуждаят от спешна медицинска помощ, а болниците в източната част на града изпитват недостиг на персонал и медикаменти. Около 200 пациенти се нуждаят от спешна евакуация. Управлението „проучва възможности за провеждане на медицинска евакуация“. Увеличаването на броя на жертвите в Алепо предизвика международно недоволство и подновяване на разговорите между Русия и САЩ, които са планирани за събота.

Междувременно президентът на Сирия Башар Асад заяви пред руския вестник "Комсомолская правда", че превземането на Алепо от бунтовниците ще бъде трамплин за сирийската армия към изтласкване на терористите назад към Турция. И допълни "Не можеш да изрежеш, трябва да чистиш. Трябва да се продължи прочистването на района и да се изтласкат терористите към Турция, да се върнат там, откъдето са дошли, или да бъдат убити. Няма друг вариант. Но Алепо ще бъде много важен трамплин за този ход.".

Убиват средно по 23-ма души на ден в Алепо
Всеки ден в Алепо умират по 23-ма души, 85 получават сериозни наранявания. Това показват данните за...
Без допълнителни такси за градините в Русе
Събират на пари от родителите в детските градини в Русе е незаконно. Кметът Пламен Стоилов...
Брад Пит се срещна с децата си
Първа среща на Брад Пит с децата му след раздялата с Анджелина Джоли. Срещата е била...
Ракетен обстрел в района на Анталия
Най-малко две ракети са ударили крайпътна рибарница в турския туристически регион Анталия....
Пускат топлото в София от понеделник
Заради трайното застудяване, което се очаква през следващата седмица, пускат топлото в София още от...