Безпрецедентен от десетилетия миграционен натиск над Европа

Рейтинг:
1 0
Европейските лидери поискаха единна политика за справяне с наплива от хора

Хиляди мигранти продължават да заливат Балканите и Унгария. Правителството в Будапеща се обяви против приемането на бежанци - мюсюлмани на територията на страната и призова за затягането на пропусквателния режим по всички граници.

Европейските лидери пък поискаха единна политика за справяне с наплива от хора, търсещи убежище на територията на съюза.

Пореден ден на безпрецедентен от десетилетия миграционен натиск над Европа. Такъв беше отиващия си петък като вниманието остава насочено върху драмата със стотиците чужденци, повечето от които бежанци от Сирия, блокирани във влак в унгарския град Бичке.

Стотици мигранти се качиха на влака в Будапеща вчера следобед, след като прекараха два дни в унгарската столица. Но полицията спря влака, пътуващ за границата с Австрия, на 40 километра от Будапеща, и нареди на мигрантите да слязат, за да бъдат отведени с автобуси в бежанския център, където да бъдат регистрирани. Те обаче отказват да го направят, обяснявайки, че нямат намерение да искат убежище в икономически несигурната Унгария. И се надяват да заминат за Германия. Те се заканват да изминат пеш разстоянието от 240 километра до Виена.

Точно това направиха стотици техни събратя по съдба, които бяха блокирани в продължение на дни на гарата в Будапеща. Те тръгнаха по основната магистрала от унгарската столица по посока запад, съпровождани от полицията. В същото време около 300 мигранти избягаха тази сутрин от унгарски лагер за приемане на бежанци в Рьоске, до границата със Сърбия. Унгарската полиция прави опити да ги задържи.

Едновременно с това потокът към Европа по Балканския маршрут не спира.

Германия очаква 10 000 мигранти
Германия очаква пристигането на поне 10 000 мигранти, пътуващи с влакове от Унгария и Австрия....
Непоказвани знамена на Съединението представя Националния военноисторически музей
Непоказвани досега оригинални знамена на Съединението представя Националния военноисторически...
Да помним историята: Уникални експонати в Историческия музей в Пловдив
В деня на Съединението за първи път тази година ще бъдат показани уникални експонати в Историческия...
Oтбелязваме 130 години от Съединението
Днес отбелязваме 130 години от Съединението на България. Според историците 1885 година бележи един...
Съдът в Царево остави в ареста един от тримата българи трафиканти
Съдът в Царево остави за постоянно в ареста единия от тримата задържани българи трафиканти, които...