Приключи митингът в подкрепа на правителството

Рейтинг:
7 10
Мирното шествие под наслов "Да на свободата, не на омразата" премина без инциденти

Митингът в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски, организиран от БСП и ДПС, приключи пред сградата на Министерски съвет. По информация на пресцентъра на БСП в днешния митинг-шествие са се включили 70 хил. симпатизанти, според МВР обаче цифрата е около 50 хил.

Мирното шествие под наслов "Да на свободата, не на омразата" премина без инциденти.

Привържениците на БСП и ДПС дойдоха в столицата със специални автобуси и влакове. Присъства и почти цялото правителство. В митинг-шествието се включиха и много депутати от управляващите партии.

Сборен пункт на протеста беше Орлов мост, където имаше кратка музикална програма, а лидерите на двете управляващи партии направиха изказвания от сцената. Малко след 13 ч. събралите се тръгнаха на шествие по бул. "Цар Освободител" към Министерски съвет. Пред Президентството част от демонстрантите освиркаха държавния глава Росен Плевнелиев и поискаха неговата оставка. На площад "Независимост" привържениците на кабинета "Орешарски" се хванаха на хоро.

В края на митинг-шествието хората от множеството подариха червени рози на полицаите, които охраняваха проявата.

Не се оправадаха очакванията за сблъсъци между гражданите и агитките на Левски и ЦСКА. Дербито между отборите на Левски и ЦСКА започна непосредствено след митинга. Футболните фенове се обявиха против протестите, тъй като по този начин се политизира спортното събитие.

Докато преминаваха покрай Ректората на Софийския университет, участниците в митинга бяха освиркани от "Ранобудните студенти", но до сблъсъци не се стигна.

На Орлов мост бяха лидерът на БСП Сергей Станишев, лидерът на ДПС Лютви Местан, както и самият премиер Пламен Орешарски. Той заяви, че подкрепата в момента е изключително важна за него и всички негови колеги и беше категоричен, че кабинетът ще продължава да работи за просперитета на България.

Ще продължим да бъдем толерантни и да работим за доброто бъдеще на страната, увери той. По думите му след всяка буря идват светлите хоризонти и си струва да работим за тях.

Няма да ви предадем и няма да ни пречупят. Нито ще допуснем да се върне на власт кръгът на котараците на Бойко Борисов, заяви в обръщението си лидерът на социалистите Сергей Станишев.

Председателят на ДПС Лютви Местан увери, че политическите различия ще бъдат преодолени в името на България.

добави коментар
Англия с нова офанзива  срещу българи и румънци
За нова офанзива срещу българи и румънци във Великобритания съобщи румънската преса. Според...
Вдигат лекарствата от Здравната каса?
Между 8 и 10% може да поскъпнат лекарствата, чиято цена се поема частично от Здравната каса. Това...
В момента:
Новини
21:00
Ислямът и Западът
22:00
Новини
22:05
Жега
20 ноември
София
В момента
Облачно
10°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 12°C
Утре
Разкъсана облачност
Min: 5°C
Max: 13°C
20 ноември
На 20 ноември 1959 г. Общата асамблея на ООН приема Декларация за правата на детето. Текстът е кратък, състои се от само 10 точки, но е основополагащ...