"България без цензура" разширява коалицията за вота

Рейтинг:
4 9
Според Бареков датата за изборите е въпрос на договорки между парламентарно-представените партии

България без цензура няма да преговаря на предстоящите избори с ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака". Това заяви лидерът на партията Николай Бареков, след днешния Съвет на регионите. Бареков е получил мандат за разговори за предстоящия вот.

Намерението на формацията е да разшири коалицията за изборите. Най-предпочитан вариант е към тях да се присъедини Националния фронт за спасение на България (НФСБ) на Валери Симеонов. В партията вече се подготвят за предстоящите избори.

"До 15 юли ще имаме варианти, които нашите областни и общински структури ще са ни пратили за кандидати за народни представители, но аз държа да има водачи, искам да знам какво мисли народа", коментира Николай Бареков.

Той обаче няма да присъства на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента. Освен че не е поканен, лидерът на "България без цензура" по това време ще е на среща на Консерваторите в Хърватска. Според него датата за предсрочния вот е въпрос на договорки между политически лидери.

"Това е сделка между ДПС и ГЕРБ, сделка между Борисов, Местан и Пеевски. Когато решат тогава отиваме и ги бием. Въпросът е да ни оставят да си направим кампания. Сделките са си сделки, ние искаме да отидем на изборите и да спечелим", категоричен беше Бареков.

Лидерът на "България без цензура" обясни и от къде могат да дойдат парите за социална политика в страната. "Ако говорим за моя план да изрежа парите на мастодонтите ДПС и ГЕРБ, този план има логика. Борисов какво казва - държавата е във фалит, затягаме колана и спираме. Какво ще спирате? Те хората са умрели от глад, той иска да провежда политика на Дянков. При мен плана е обратен - взимаме парите на БСП, ДПС и ГЕРБ, които са милиарди на година и ги даваме на майките, децата, пенсионерите. За здравеопазване, да не съм чул че няма пари", добави Николай Бареков.


На днешното си заседание ръководството на партията единодушно е избрало Светлин Танчев за заместник-председател.

Съветват да не вдигат цената на тока
Дефицитът от близо 3 млрд.лв. в НЕК не трябва да се покрива с увеличение на цените, заяви в...
Нов вид измама плъзна из Врачанско
Нов вид сезонна измама стресна хората от малките села във Врачанско. Измамниците обикалят на групи...
Вижте щерката на мистър Бийн (снимка)
Популярният британски актьор Роуън Аткинсън, известен най-вече с ролята си на Мистър Бийн, показа...
Птица фиш се засели в Атанасовското езеро
Птица фиш за първи път гнезди в България. Орнитолози са засекли женска с нелетящо малко да се храни...
Ретро ритъм на морето с The Smugglers Collective
Tози петък, 11 юли, от 23:00 ч., Свети Влас ще бъде изпълнен със забавна и романтична винтидж...