Кампанията "Таен приятел" набира скорост

Рейтинг:
1 0
Ако дариш усмивка, то тя многократно ще се върне при теб, твърди инициаторът Христо Христозов

Ако непознат някой ви прегърне на улицата, усмихне ви се или ви подари парченце шоколадов десерт, не си мислете, че човекът не е наред или че сте попаднали в паралелна реалност. Всъщност, може да сте срещнали един от доброволците от кампанията "Таен приятел". Това са млади хора, които са решени да разпространяват доброто около себе си и да заразяват и останалите със своя позитивизъм, стана ясно от предаването "Град на ангели" по TV7.

Инициатор е 25-годишният Христо Христозов от Пловдив. Преди няколко години дой дошъл в столицата, за да учи право. Днес работи в голяма фирма. Именно там за първи път решил да стартира кампанията, която вече успешно се реализира в други страни. В дружеството работят над 500 човека. В началото се включили около 200. Те поставили имената си в специална купа, а след това всеки изтеглил името на свой колега. Идеята била в продължение на месец да му помага и да му прави приятни изненади.

Получи се нещо страхотно, което бързо набра скорост и ни заля като вълна, твърдят колегите му. Благодарение на кампанията усмихнатите лица във фирмата станали ужасно много, хората идвали с желание на работа и там се чувствали специални и обичани. По думите на Христо колективът успял да се сплоти за много кратко време.

След като приключили с инициативата в офиса, младите хора решили да започнат да даряват добро на улицата. Начините са много и най-различни: просто да прегърнем някой непознат; да се усмихнем; да подарим нещо дребничко; да почерпим с шоколадовия десерт, който сме си купили за нас, каза Христо. Една от най-приятните неща станал разговорът за любовта, който повече от 40 млади хора провели в Дома на киното.

Променете света около себе си и ще се почувствате и вие много по-добре. Не мислете, че съществува нещо като "ненаказано добро". Напротив, каквото дадете, такова ще се върне към вас, призова още Христо.

Целия разказ за инициативата на Христо Христозов можете да видите в предаването "Град на ангели".

добави коментар
Религиозно насилие в Йерусалим
Нова вълна от насилие по Светите места в навечерието на Великден. Десетки палестинци бяха ранени...
Оставка заради бутилка скъпо вино
Бутилка скъпо вино струваше поста на премиера на най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс. Тя...
В момента:
Океанско приключение
00:50
02:30
17 април
София
В момента
Облачно
4°C
Днес
Дъжд
Min: 1°C
Max: 6°C
Утре
Дъжд
Min: 2°C
Max: 9°C
17 април
На 17 април 1964 г. излиза първият албум на "Ролинг Стоунс" (The Rolling Stones), озаглавен със същото име. Една от най-известните рок групи за...