Таксиметровите шофьори в стачна готовност

Рейтинг:
0 0
Искат да ни возят на високи тарифи със стари коли

Таксиметровите шофьори са в стачна готовност заради готвените законови промени превозите да се извършват с автомобили под 15 години. Те настояват да продължат да използват коли на 15 и повече години.  Ако промяната се осъществи, то много шофьори ще останат без работа.

Председателят на националната федерация на таксиметровите шофьори Яне Янков смята, че протестите на колегите му са основателни.

"Не сме определили дата за протеста, но колеги от цялата страна са готови да дойдат в София. Увеличаването на възрастта на колите е само едно от исканията ни. В тази криза е излишно да се вади от дейността един годен автомобил.

В малките населени места автомобилите са с малък пробег и не са амортизирани. Трябва да се прави разлика между годни и негодни автомобили. Искаме и въвеждане на минимална цена. Специално за София нямаме идея, но в Пловдив има проблеми, тъй като са се появили превозвачи, които предлагат услуга на цена под себестойността", каза Янков пред репортера ни Гергана Маринова.

добави коментар
Проектобюджетът е изпратен на социалните партньори
Проектобюджетът за 2014 г. е готов и изпратен на социалните партньори.Приоритетите в него са...
Омуртаг и днес излезе на протест
Нови протести се проведоха днес в Омуртаг заради кризата с водата. Прокуратурата се е самосезирала...
В момента:
Базар
16:00
Новини
17:00
23 октомври
София
В момента
Разкъсана облачност
10°C
Днес
Облачно
Min: 9°C
Max: 22°C
Утре
Слънчево
Min: 8°C
Max: 20°C
23 октомври
Днешният ден е тъжна годишнина от несъстоялия се терористичен акт в театъра на Дубровка. Преди 11 години около 50 въоръжени чеченци нахлуха в залата...