Протест

Задържаха 12 афганистанци при опит за нелегален трафик на хора

Рейтинг:
0 0
Източник: Архив БГНЕС
По първоначални данни, единият е ранен в крака

При операция в района на ГПУ-Олтоманци са задържани 12 мъже, предаде Кюстендил.инфо.

Рано тази сутрин е проведена специализирана гранично-полицейска операция в района на кюстендилското село Трекляно, във връзка с получена информация за предстоящ опит за извеждане на незаконни емигранти от страната.

Около 6 ч. днес граничните полицаи от ГПУ-Олтоманци засекли микробус с българска регистрация, който се движи от с. Трекляно към местността "Славчето", близо до държавната граница.

Водачът на автомобила не изпълнил разпорежданията за спиране, подадени чрез светлинен и звуков сигнал от служителите. Граничните полицаи започнали преследване на нарушителите. При опитите да бъде спрян, водачът на микробуса засякъл служебната кола и опитал да я изтласка от пътя. Това наложило използването на служебно оръжие. Произведени са предупредителни изстрели във въздуха и в гумите на движещия се пред тях автомобил. Шофьорът спрял микробуса и побягнал.

В преследвания бус са открити 12 млади мъже, по първоначални данни афганистанци, като един от тях е с рана от прострелване в крака. На място е повикан екип на спешния център в Кюстендил, който е транспортирал мъжа в болницата в областния град. Той е афганистански гражданин в процедура за разглеждане на молба за статут, без опасност за живота. Уведомени са окръжната прокуратура и дежурният следовател.

Останалите 11 афганистанци са задържани. Четирима от тях са в процедура на разглеждане на молби за статут, останалите нямат документи. Образувани са досъдебно производство за опит за незаконно извеждане на хора през границата и следствено дело по повод употребата на оръжие от служителя. Извършват се процесуално-следствени действия.

Кафене сервира отпадъци на клиентите си
Кафене предлага храни и напитки, взети директно от отпадъците на супермаркетите или ресторантите,...
Жена оцеля с нож в черепа (ВИДЕО 18+)
Млада жена оцеля със забит кухненски нож в главата. Въпреки че острието е навлязло на няколко...
Икономисти: Балансиран бюджет за 2015
Част от служебните министри се готвят да вземат участие в новия кабинет. Това смятат икономисти,...
Наоми Кембъл вкарва модата в борбата с ебола
Наоми Кембъл се включва е борбата с ебола. Супермоделът ще организира две благотворителни ревюта в...
Хазяин изгони наемателка в 9-тия месец с 4 деца
Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка, без да прояви никаква милост към нея. Пенка...