Следим домашните си любимци със смартфон

Рейтинг:
1 1
Приложението дори заменя ветеринарите като изследват животните за болести

Собствениците могат да следят всяка крачка на своя домашен любимец, поведението и здравословното му състояние, като получават информацията на смартфона си.

Новите технологии правят отглеждането на домашни любимци лесно и забавно. Каишки, които изпращат в Twitter местонахождението на кучето или камери, които показват неговата гледна точка. Това са част от предлаганите продукти, които са на разположение на собствениците на четириноги.

Високите технологии са част от ежедневието на едногодишният булдог Луи още от раждането му. Най-различни джаджи привличат вниманието му, държат го ангажиран и го учат да се държи добре. Машината наречена "Автотреньор", например, го награждава за това, че не лае.

Собствениците могат да следят всяка крачка на своя домашен любимец, поведението и здравословното му състояние, като получават информацията на смартфона си. Някои приложения дори заменят ветеринарите като изследват животните за болести преди те дори да са развили симптоми. Така например, смартфонът може да направи тест на урината на кучето. Въпреки огромните възможности, които технологиите предлагат, експерти са категорични, че това, от което най-много се нуждаят животните, е вниманието на техните собственици.

Ако можеха да говорят, четириногите любимци сигурно биха потвърдили това, въпреки бума на хай-тек играчки, предлагащи им все по-вълнуващи и неочаквани изживявания.

Ден на сагата "Междузвездни войни"
Днес светът отбелязва международния ден, посветен на космическата сага "Междузвездни...
Силовите служители се изправиха срещу Калфин
Възрастта за пенсиониране на военните и полицаите да е не повече от 50 години, настояват...
Софийските таксита се отказаха да свалят цените
Такситата в София се отказаха от намерението си да намалят тарифите. Една от големите фирми, която...
Освободиха задържания за стрелбата по сина на Киро Японеца
След стрелбата, при която беше ранен синът на Киро Японеца, соченият за стрелец Георги Петров вече...
Прокуратурата в Балтимор: Фреди Грей е убит от полицаи
25-годишният Фреди Грей е убит. Това обяви прокуратурата в Балтимор в петък и потвърди съмненията...