Турта и бял равнец спасяват от миома

Рейтинг:
1 0
Д-р Милко Тошков разкри тайните на лечебните билки

Преди да сушиш билката, не трябва да я миеш. Връзваш я и я провесваш да съхне на сянка. Този съвет даде на Еньовден в предаването "Усещане за жена" по TV7 д-р Милко Тошков, който твърди, че от години лекува себе си и семейството си само с благоуханните треви на родината ни.

Лекарят препоръча турта и бял равнец за жените над 40 г., за да избегнат миома и кръвоизливи. Билката предотвратява и болките в гърдите.

Розмаринът помага при жлъчни кризи. При кашлица се пие чай от мащерка, лайка и тънък живовляк, а при нерви се приема лавндула.

За стомах се пие мащерка или комбинация от мента, ленено семе и живовлек. Живовлекът действа и за затваряне на рани. За сърце се пие здравец.

Много важно е и къде ги береш тревите, каза д-р Тошков. Той заяви, че в работата си използва над 160 билки, като съвсем малка част от тях растат в градината му. Останалите се търсят по върховете. Те също се прихващат в градината, но нямат желания ефект.

Билките трябва да се приемат като чайове. При варенето се унищожават всички бактерии и тревите стават безопасни за организма, подчерта гостът.

Още съвети от него можете да научите от видеото към предаването "Усещане за жена".

добави коментар