Протест

Обискираха къщата на кандидат-депутат от ДПС в Ямбол

Рейтинг:
1 1
Акцията е срещу търговията с гласове, съобщиха от полицията

Сигнали за купуване на гласове предизвикаха полицейски акции в Ямболско. Четирима души са задържани в ромския квартал на града. Обискиран е дома на кандидат за народен представител, четвърти в ямболската листа на ДПС.

Рано тази сутрин униформени са влезли в дома на кандидат-депутата Иван Иванов. По неговите думи и според съпругата му полицаите не са представили прокурорско разпореждане.

"В 6:30 ч. влязоха и почнаха да търсят, пари, документи, уплашиха ни децата, взеха една тетрадка, в която си води сметките, щото той работи като дистрибутор", казва Пенка Иванова.

"Пълна измишльотина, някой си го е измислил, че ние искаме да купуваме гласове, ние сме си наши хора, ние сме си роми, хората искат да гласуват за нас, някой отишъл и им казал, че искаме да купуваме гласове, а това не е вярно, на всички избори идват разни партии, ръсят примерно чувал пари, купуват хората, и накрая пак ние сме виновни", казва самият Иван Иванов.

Хората от квартала твърдят, че са задържани четирима симпатизанти на партията. От предизборния щаб вече са подготвили жалби срещу действията на полицията. СИНХРОН Илия Илиев, водач на предизборната листа –

"Ние сме кандидати за народни представители, от ромски произход сме, както виждате в ромската махала сме, няма как ние да купуваме собствените си гласове, това е смешно, защо всички хора трябва да бъдат стресирани и да бъде създавано напрежение, така че да нарушават спокойствието на хората", коментира водачът на листата Илия Илиев.

От полицията заявиха, че акцията срещу търговията с гласове се провежда и на други места в региона, но резултатите ще бъдат оповестени след края й. 

Сидеров подкани социолозите да си изядат дипломите
Сега ще подканя социолозите и в всички, които ни отписваха, да си изядат дипломите. Тези, които с...
Голямото броене започна
Голямото броене на бюлетините започна. Репортерът ни Диян Колев се включи на живо от столичната...
Патриотичният фронт: Хайде вече да седнем на една маса
"Хайде вече всички партии да седнем на една маса, да определим основните приоритети, да видим как...
Каратанчев: Само БСП показва някакъв демократичен модел
Управлението на БСП доведе до загуба на доверие сред "социалните" хора, които разчитаха на лявата...
И АБВ имат шанс за парламента
Очаквано ГЕРБ са първата политическа сила в 43-ото Народно събрание. Партията на Бойко Борисов...