Офроуд ентусиасти спасиха десетки закъсали коли

Рейтинг:
61 3
Повече от пет часа смелите мъже от Добрич се бориха със снежната стихия

Кой помага на попадналите в снежен капан коли? В района на Балчик, Албена и Кранево, освен екипи на Гражданска защита и пожарната, на помощ на авариралите автомобили се притекоха и членове на офроуд клуба в Добрич. Повече от пет часа смелите мъже се бориха със снежната стихия.

Спасителната операция започнала след сигнал, че в района на Кранево стотици коли са блокирани от зимата. Валентин веднага се обадил на колегите си от офроуд клуба и потеглили, без дори да се замислят.

Сами проправили пътя си до бедстващите хора, наложило се с високопроходимите си коли да минават през ниви, а когато стигат до затрупаните автомобили, някои от тях дори повдигат на ръце.

За да помогнат на закъсалите коли, тръгнали още няколко джипа от Добрич. Опъвали стоманени въжета и организирали хората, за да бутат и да копаят около колите.

Помогнали на десетки коли, откарали и опериран човек, който имал нужда от важен медикамент след операцията. Информация за пътната обстановка обаче получавали само от приятели – на която и институция да се обадели, не получавали отговор.

Според младите мъже слабата организация и липсата на синхрон са довели до тежката ситуация. Признават обаче, че ако се наложи, отново биха се отзовали – водени единствено от мисълта, че има хора в беда, на които те могат да помогнат.

добави коментар
Mariqn
Mariqn
o6te edno dokazatelstvo za bezdeistvieto na instituciite p1k posle pari iskat vinetki aaa uuuuu......
преглед на всички коментари (1)
Корупцията продължава да се шири
84 процента от българите смятат, че корупцията е широко разпространена у нас. Това е отбелязано в...
Форумът за майки се разцепи
Най-активното интернет общество у нас - форумът Bg Mamma се разцепи. Жените се разминават в...
4 февруари
София
В момента
Облачно
0°C
Днес
Облачно
Min: 0°C
Max: 3°C
Утре
Облачно
Min: -6°C
Max: 2°C

Анкета

Трябва ли да има задължително гласуване на изборите
68.4%
30.7%
0.9%
гласувай
4 февруари
На този ден през 1997 г. тогавашният председател на БСП Георги Първанов и покойния вече министър на вътрешните работи Николай Добрев връщат на...