Жестока катастрофа край Сливо поле

Рейтинг:
3 4
Микробус се обърна, две жени са загинали, а девет души са пострадали

Две жени са загинали, а девет души са пострадали, след като 18-местен микробус се е преобърна по пътя Русе-Силистра край град Сливо поле. Инцидентът е станал около 14 ч. на разклона за село Борисово. С три линейки пострадалите са били транспортирани до русенската болница. Пътническият микробус е със силистренска регистрация и е изпълнявал превози по редовна линия Русе - Силистра.

"Двете жени са загинали на място. Сред деветте души, които са пострадали има и едно дете. То е било затиснато от микробуса, но останалите пътници са го извадили. То е със счупена ръка, но без опасност за живота. Според разказа на един от пътниците шофьорът се е разсеял за момент. Една от пътничките, която е сред загиналите се е оплакала, че й е прилошало. Шофьорът се е опитал да й помогне, но в този момент е загубил управление и бусът се е преобърнал", разказа по телефона от мястото на инцидента Гергана Димитрова, кореспондент на NEWS7 в Русе.

Един от очевидците разказа, че жената се оплакала от задушаване. Шофьорът пуснал климатика, но тя продължила да недоволства. Той се обърнал поне 3-4 пъти назад към нея, докато накрая не загубил управлението над автомобила. Микробусът се превъртял няколко пъти, поне 3-4 от пътниците били излетели през прозорците на платното.

Мая Хараланова, която е ръководител транспорт към транспортната фирма "Хари-3", чиято собственост е микробуса, обясни, че шофьорът е инструктор по професия - с голям опит и стаж. "Досега не е имал произшествия. Пътници в микробуса обясниха, че една от жените, която е загинала при катастрофата, му е казала, че й е прилошало. Той се обърнал към нея и след това е станал инцидентът", обясни Хараланова.

добави коментар
Николай Бареков предизвика еуфория във Враца
Над 2000 души посрещнаха Николай Бареков във Враца. Над 1200 успяха да влязат в препълнената зала,...
Малкият Марек едва не се роди на стадиона
Млада жена едва не роди на стадиона по време на футболна среща. Случката става в Дупница по време...
8 май
София
В момента
Облачно
8°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 6°C
Max: 19°C
Утре
Облачно
Min: 9°C
Max: 18°C

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате
58.3%
10%
31.7%
гласувай
8 май
На 7 май 1980 г. Световната здравна организация официално обявява, че едрата шарка (вариола) е изчезнала. Заразната болест, която засяга само хората,...