Протест

Предприятия протестират срещу високата цена на тока

Рейтинг:
2 0
Енергията за големите консуматори у нас по-скъпа от тази за износ

Родни предприятия - големи енергийни консуматори, готвят протести срещу високата цена на тока, която са принудени да плащат. За това предупреди Камен Колев от Българската стопанска камара в предаването "Добро утро, България!" по TV7.

Ръководствата на дружествата не са съгласни с това, че електрическата енергия за износ е по-евтина от тази, която те купуват. Това води до сериозни затруднения в бранша. Сред засегнатите са предприятия в металургията и рудодобива, които имат високо производство и осигуряват голям брой работни места, обясни Колев.

Работодатели и синдикати излязоха вчера с безпрецедентна обща декларация и поставиха ултиматум на политическите партии с набелязани в него мерки и задачи. Те трябва да бъдат свършени в последните дни на 42-рия парламент. Социалните партньори настояват Народното събрание да замрази обсъждането на всякакви спорни закони, освен в няколко области.

Времето тече и всяко забавяне може да е фатално, категоричен е Николай Ненков от КНСБ. Сред неотложните задачи е актуализирането на бюджета на Здравната каса. В момента там средствата не достигат, а натрупаните дългове ще рефлектират върху бизнеса. Освен това трябва да се разгледа състоянието на енергетиката, която поставя в трудно положение големите консуматори.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....