Протест

Платинено сърце в окото – нова мода

Рейтинг:
0 0
Източник: Thinkstock/Guliver Photos
Офталмолозите предупреждават, че имплантите може да доведат до слепота

Новата мода eye bling подлуди американците и англичаните, но може да доведе до слепота, предупреждават офталмолозите. Десетки дами вече си имплантираха мънички сърчица от платина в очите, за да докажат на партньорите си, че много ги обичат.

Сред тях е и 26-годишната рускиня Кристина Коваленко, която твърди, че малкото платинено сърце я е направило звезда. Младата жена желае имплантът да остане колкото се може повече в окото й. Твърди обаче, че съпругът й е реагирал отрицателно, като разбрал за него.

Друга пациентка пък се запознала с чаровен мъж в местен бар, благодарение на новия имплант. Той се приближил до нея и й казал, че очите й са изключително блестящи. А тя му отговорила: "Имам платина в тях".

Самата операция струва 3000 долара. Лекарят прави малка цепнатина в мембраната на окото и в нея поставя малкото сърце. Процедурата обаче е мъчително болезнена.

Освен това лекари твърдят, че поставянето на метали в ириса носи съществена опасност за зрението и съвсем не е изключено да се стигне до частична или пълна загуба. Американската академия по офталмология отправи предупреждение да не се прави тази операция, тъй като няма достатъчно основание да се смята, че е безопасна.

Д-р Емил Чин е един от лекарите, които поставят платинените импланти. Той смята, че те не са вредни за очите още повече, че след няколко седмици се стопяват и изчезват.

Русия изтегля военни от украинската граница
Русия изтегля войските си от границата с Украйна. Президентът Владимир Путин е наредил военните...
Над 100 хил. българи имат артритни проблеми
Отбелязваме Световния ден за борба с артрита. Ревматичните болести са най-голямата група хронични...
Младите българи мислят за кариера, а не за деца
Младите българи залагат на кариерата и не мислят за деца. Това показва проучване за основните...
116 български района са застрашени от потопи
116 района в страната са застрашени от потопи, сочат предварителни оценки, обобщени от...
Втори тайфун за седмица удари Япония
Втори тайфун в рамките на една седмица удари южния японски остров Окинава. Пострадаха повече от 35...