Борисов е контролирал каналите за цигари и дрога

Рейтинг:
60 21
Шокиращите разкрития направи свидетелят по делото "Килърите" - Васил Костов

Бойко Борисов чрез доверени лица контролираше контрабандните канали за цигари и дрога по времето, когато бе главен секретар на МВР. За поста му тогава лобираха хора от групировката СИК, а парите дойдоха от сръбския наркобос Сретен Йосич. Шокиращите разкрития направи един от подсъдимите по делото "Килърите", който е в очакване на присъда от Варненския апелативен съд.

На 1 септември 2001 г. бомба избухва пред блока на един от основателите на СИК - Милчо Бонев, известен като Бай Миле. Мъжът оцелява при атентата, но е ранен един от охранителите му - Васил Костов-Кеца, днес подсъдим по делото "Килърите". Същият ден Бойко Борисов влиза в МВР като главен секретар на ведомството.

"Питайте го, след като стана главен секретар, кой ходеше, кой поддържаше връзката между бившата групировка СИК и него. Бойко Борисов зае поста главен секретар, както и този на генерал, с парите на Сретен Йосич, за сумата от 400 хил. долара, твърди подсъдимият.

Трафикът на дрога и контрабандата на цигари са допирната точка между СИК и сръбския наркобос. А Бойко Борисов добре познава основателите на трибуквената групировка, твърди още Кеца. "Думите към Сретен Йосич бяха - имаме едно наше момче, не е изкустиран, по жаргон, диалект, ще го направим там някакъв в полицията, да слуша. Питайте го също г-н Борисов за отвличането на сина на Венци Стефанов. Той не даваше ли информация към господата от СИК – как, кого и към кого ги насочваше по-скоро да търсят..."

Шокиращите твърдения на Кеца обаче не свършват и дотук.

"Бойко Борисов и СИК принудиха Славчо Христов да им прехвърли собствеността върху СИБАНК".

Връзките на Борисов с остатъците от СИК продължават и до днес, категоричен е подсъдимият Костов. Вече обаче става въпрос не за приятелства, а за завладяване на бизнес, като, по думите на Костов, Борисов е тясно свързан с лица от престъпния свят като Маргините, Маджо и Евелин Банев-Брендо.

Кеца разказва още, че чест гост в дома на Борисов по времето, когато той бе главен секретар на МВР, е бил и Румен Николов-Пашата.

добави коментар
Emailcheto
Emailcheto
Въй, че откога нещата които целокупният български народ, туй заспало овче общество дъвче с години и пренася от уста на уста се оказват за медиите шокиращи разкрития??? Ми разбира се, че батко и братко сиреч Бойко и Цецко в таз държава бяха бащиците на мафията!!! Та нали за това не искаме никога повече ГЕРБ! Та нали всичко което минава през една митница по подразбиране е под контрола на най-висшите, а колко по-лесно може да бъде, ако те са от средите на силовите структури и изпълнителната власт... та нали заради превръщането на МВР в частна структура на Цецко и Бойко се борихме да ги свалим!? Какво се правите на ощипани моми бе!?
Bella
Bella
Е,откога това е новина?!Всички го знаят това,но всички се правят на ударени!
преглед на всички коментари (2)
Проект за регулация на учителската професия
Просветното министерство предлага учителската професия да се регулира. Така ще се отворят границите...
20% от проверените у нас автобуси са с нарушения
20 на сто от проверените у нас автобуси в рамките на европейска операция на пътната полиция ТИСПОЛ...
В момента:
03:30
05:00
Базар
06:00
Търсачи на митове
2 март
София
В момента
Облачно
5°C
Днес
Дъжд
Min: 4°C
Max: 9°C
Утре
Краткотраен дъжд
Min: 1°C
Max: 10°C
2 март
На този ден през 1983 г. фирмите Sony, Philips и Polygram за първи път демонстрират съвместната си разработка – компактдиска.Първоначално...