Почина шефът на митниците Ваньо Танов

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
Тази сутрин той получил внезапно неразположение

Тази сутрин почина директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, съобщиха от ведомството. Той получил внезапно неразположение, екипът на спешната помощ не могъл да му помогне.

Танов е роден на 22 септември 1958 г. в град Монтана. Завършва математическа гимназия и се дипломира през 1981 година като инженер във ВИММЕС (Русенски университет "Ангел Кънчев").

През 1995 г. Ваньо Танов става началник на Второ РПУ - Русе, което постига най-добрите резултати в България. За тези постижения Танов предсрочно е произведен в майор. През 1998 г. той оглавява регионално звено "Полиция" в РДВР - Русе. Лично води разследването на пет убийства през 1998 и 1999 г. в Русе. За разкриването престъплението Танов е награден с лично оръжие и отново предсрочно е повишен в подполковник. Само година по-късно Танов предсрочно е повишен в полковник. От 2002 г. Ваньо Танов оглавява РДВР - Русе. Отличен е с Почетен знак (І, ІІ и ІІІ степен), медал "120 години МВР" и почетно отличие "За доблест и заслуга". С указ на президента през 2004 година е удостоен със званието "генерал-майор" от МВР.

От 2005 г. до 2007 г. Ваньо Танов е директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. Специализира в Сикрет сървиз (Вашингтон) и Холандия, участва в международни експертни групи в страните от ЕС и Русия по проблемите на тероризма и корупцията.

От 6 август 2009 г. до 22 август 2013 г. Ваньо Танов е директор на Агенция "Митници". За втори път оглавява Агенция "Митници" на 13 август 2014 г.

Женен, с двама синове.

Още промени на движението заради строителството на метрото
Заради строителството на метрото от 27 март ще бъдат затворени още пътни участъци в столицата,...
Риск от инфаркти заради смяната на часа
Тази нощ България премина на лятно часово време. В 3 часа преместихме стрелките на часовниците си с...
Отмениха Марша срещу страха в Брюксел
Маршът срещу страха, който бе планиран да се проведе днес в Брюксел, бе отменен по искане на...
Католиците празнуват Великден
На 27 март католиците честват Възкресение Христово, в столичната католическата катедрала "Св....
Драма в София! Барикадирал се мъж стреля по полицаи
Повече от 15 часа бивш полицай се е барикадирал в дома си в столичния кв. "Стрелбище" и произвежда...