Бойко Борисов подкрепи изцяло предложенията на Москов

Рейтинг:
1 0
Източник: БГНЕС
Междувременно здравният министър и премиерът провериха как върви изграждането на центъра по лъчетерапия в Онкологичната болница в София

  Премиерът Бойко Борисов обеща ГЕРБ да даде в пленарна зала пълната подкрепа за предложението на здравния министър, Здравната каса да финансира само болници, които предлагат комплексно лечение, а не използват бизнес практики за лечение най-доходоносните клинични пътеки.

Предложението беше отхвърлено в парламентарната комисия с гласовете на ДПС и БСП. Междувременно здравният министър и премиерът провериха как върви изграждането на центъра по лъчетерапия в Онкологичната болница в София. Проектът за разширяване на комплекса за лъчетерапия и закупуване на два специализирани апарата е трябвало да бъде завършен в началото на 2014 година.

Той е на обща стойност 29 милиона лева, като 24 са средства от Европейския фонд за регионално развитие. Заради забавянето на изпълнението България е щяла да бъде санкционирана и средствата от фонда да бъдат спрени. Досега старите апарати за лъчетерапия в столичната онкология можеха да помагат на не повече от 3000 души. Новите два уреда ще могат да обслужат същия брой пациенти само за два месеца. Лъчетерапевтичният комплекс ще бъде завършен в края на тази година. В Клиниката по хематология пък от днес са заработили два апарата за точно дозиране на химиотерапевтични лекарства.

Премиерът заяви, че стои зад реформата на Петър Москов в здравеопазването. В петък ключови текстове в проектът му за Закон за лечебните заведение не бяха приети от парламентарната здравна комисия.

Борисов: Не съм искал България да е гореща точка за бежанци
България не е искала да бъде гореща точка за бежанци, в страната ни отдавна има регистрационни...
Близките на Емил Шарков организираха турнир в негова памет
В памет на убития в Лясковец командос Емил Шарков днес съпругата му, негови колеги и цивилни...
Прехвърлиха в "Пирогов" един от пострадалите край Абланица
Един от тежко пострадалите в катастрофата край Абланица е транспортиран за лечение в "Пирогов",...
Ремонт в центъра на София спря тока тази сутрин
Строителни дейности в центъра на София са причина за липсата на електрозахранване тази сутрин,...
Махнаха шефа на Специализираната прокуратура
Висшият съдебен съвет (ВСС) освободи Светлозар Костов като ръководител на Специализираната...