Баба шизофреничка тормози цял блок във Велико Търново

Рейтинг:
1 1
Съседите й се опасяват за здравето си от нейната агресия

70-годишна психично болна жена от Велико Търново вече трети месец тормози цял жилищен блок в старата столица. Съседите й са в стрес и се притесняват, че скоро някой може да пострада от нейната агресия.

Мария Кожухарова повече от 15 години страда от тежка шизофрения. Преди две години умира мъжът й, а преди по-малко от месец губи и малкия си син. Това още повече провокира нейната агресия.

"Тя нанася психичен тормоз на целия блок. Всяка вечер тя звъни на звънеца ми, отскубва ги, хвърля ги. Купувам нов звънец, на втория ден отново. Изнася си багажите и ги трупа пред вратата ми. Онзи ден виках дъщеря си да дойде да ми отвори, защото имаше сложена пружина, кашони с плочки, натрупани дрехи. Нощно време от 12 ч. до сутринта, тя започва да буйства и да чупи", разказва съседката Стефка Кръстева.

"През балкона хвърля разни неща, страх ни да минем отдолу, а от другата страна е невъзможно. Ако имаме някакъв пряк контакт с нея, тя започва да вика, да ни се кара, само дето не налита да ни бие, ама може би и това ще стане", жалва се друга съседка Диана Маркова.

Съседите на възрастната жена споделят, че неведнъж сигнализирали компетентните органи.

"Ние викаме тел.112, но полицаите идват и казват: "Ние не можем да влезем вътре" и дотам. Тя се скрива и затваря вратата.  Ние не можем да спим, живеем в страх, не можем да си отворим вратите", допълва ужасяващия разказ Райна Димитрова.

"През юни 2011 г. имаше същите проблеми, пак изхвърлени предмети, мебели, заплахи за всички ни. След което ние събрахме подписи, внесохме жалба в прокуратурата и тогава имаше процес. На този процес съдията реши да я прибере за по-сериозно лечение. Седяха около два месеца, след което излязоха в доста добро състояние, това нещо продължи може би около половин година. След което състоянието й отново се влоши и от там нататък, каквото вече и да правим и да предприемаме, просто идват и казват: "Ами обадете се пак, оплачете се пак", споделя съседът Васил Давидов.  

След поредния случай на агресия възрастната жена за пореден път е прибрана в психиатрична болница.

От полицията обаче не могат да предприемат мерки срещу нея, защото тя е под запрещение. В клиниката може да остане само за определен период от време, защото това не е затвор. Затова съвсем скоро ще се прибере у дома и ужасът за съседите й ще започне отново.

20 пожарни екипа отводняват столицата
Служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" работят по отводняване на обекти в...
Бурята в София взе жертва, в "Младост" има затиснати хора
Вследствие на силната буря има пострадал човек. Дърво в Борисовата градина по пътеката за къпалнята...
МИЕ не води разговори за приватизация на НЕК
Министерство на икономиката и енергетиката не води и не е водило разговори за приватизация на...
Пожар изгори домашни животни и покрив в Шумен
Домашни животни и покрив изгоряха във вилната зона в Шумен. Причината - недобре загасени въглени,...
Граната уби сирийска актриса
Сирийската тв актриса Сузи Салман загина, след като дома й бил обстрелван с гранати в квартал на...