Протест

Сватба след атентата в Сарафово

Рейтинг:
1 0
Източник: Thinkstock/Guliver Photos
Пострадал срещнал любовта на живота си, докато се лекувал в израелска болница

Шестима израелски туристки загинаха при атентата в Бургас през 2012 г. Благодарение на него обаче един от пострадалите срещна любовта на живота си, пише израелския в. "Таймс ъв Израел".

26-годишният Даниел Пачина беше ранен тежко в атентата и изгуби двама свои приятели. Той беше прехвърлен за лечение в израелската болница "Тел Хашомер", където получил окуражително писмо от напълно непозната жена - 22-годишната Дана Леви. Тя му пожелавала бързо възстановяване, след като научила какво е преживял.

"Както и много други хора, които пожелаваха на Даниел пълно възстановяване, аз също му изпратих картичка. Една седмица по-късно отидох да го видя в "Тел Хашомер". Останалото е история", разказва младата жена.

Това е началото на историята на Даниел и Дана. В онзи момент те едва ли са си давали сметка, че две години по-късно ще подготвят своята сватба.

Той й предложил брак, шегувайки се с физическото си състояние. Даниел носел тениска, на която пише "Лекарят ми разреши да не коленича, но кой ще го слуша. Искам да задам един въпрос. Ще се омъжиш ли за мен". Освен усмивката на най-близките им хора, тя му донесла и желания отговор - да.

Преживяното след атентата и двумесечната кома са направили младия мъж една идея по-мъдър.

"Оказва се, че дори в най-лошото може да има нещо добро. Това, което ми се случи, ме срещна с Дана, моята бъдеща съпруга", казва Даниел и допълва, че са заедно от година и половина, но има чувството, че са минали 20 години.

Той обаче признава, че не може да преживее загубата на приятелите си, с които били заедно от детинство. Единият от тях дори се канел да предложи брак на своята половинка, когато се върне от почивката в България.

"Не минава и миг, без да мисля за тях, особено сега. Когато предложих брак на Дана, ги потърсих с поглед сред близките ми и приятелите ми, които се бяха събрали в къщата на брат ми", разказва бъдещият младоженец.

Путин иска Европа да погаси газовия дълг на Украйна
Руският президент Владимир Путин призова Европа да помогне на Киев да погаси газовите си задължения...
Преговорите между ГЕРБ и "Атака" пред провал
Има вероятност разговорите между ГЕРБ и "Атака" утре (18 октомври) да не се проведат. Причината е,...
Ал Пачино отново на Бродуей
Ал Пачино ще се завърне на Бродуей следващата година, за да участва в постановка на пиеса от Дейвид...
Лео ди Каприо дари $ 2 млн. за опазване на океаните
Леонардо ди Каприо отново показа, че сърцето му е голямо и когато става въпрос за благотворителност...
Ким Чен-ун - доказано жив
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун с втора публична поява в рамките на една седмица. Ръководителят...