Задържаните от кораба отиват в Елхово

Рейтинг:
0 0
Турският капитан на кораба и неговият помощник са в ареста

Тази вечер изтича 24-часовият ограничителен период за нелегалните имигранти, задържани вчера (9 октомври) в малък плавателен съд край нос Калиакра. Бежанците са настанени в сградата на Гранична полиция Балчик. Турският капитан на кораба и неговият помощник са в ареста.

Бежанците са предимно млади хора на възраст между 15 и 30 години. Сред тях има и шест деца, като най-малкото е на година и осем месеца. Още снощи им е бил извършен обстоен медицински преглед.

Хората са здрави и в добро общо състояние, с изключение на умората от тридневния преход по Черно море, съобщи д-р Иво Войчев, директор на болницата в Балчик. По думите му няма данни за инфекциозни и паразитни заболявания сред имигрантите.

Според началника на гранично управление Балчик Пламен Даскалов, става дума за афганистанци, които разказали чрез преводач, че идват от Турция и пътуват за Румъния.

Афганистанските граждани ще бъдат настанени в разпределителният център в Елхово. Двамата трафиканти – капитанът на турския плавателен съд и помощникът му, са задържани за 24 часа. Вече им е повдигнато и обвинение.

добави коментар
Най-четени
Най-коментирани
Франция забрани фракинга за шистов газ
Най-висшата съдебна инстанция на Франция потвърди държавната забрана за добив на шистов газ по...
Организацията за забрана на химическите оръжия печели "Нобел" за мир
Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) спечели Нобеловата награда за мир. Отличието...
В момента:
Още нещо
06:00
Най-големите удари на мафията
07:00
Новини
07:10
Секретни мисии
12 октомври
София
В момента
Облачно
20°C
Днес
Слънчево
Min: 8°C
Max: 24°C
Утре
Облачно
Min: 8°C
Max: 24°C
12 октомври
Октоберфест е символ на безкрайно веселие и хектолитри изпита бира. Малко известно е обаче, че началото на празника е дадено на 12 октомври 1810 г....