Протест

Разбивачи на сексуални митове

Рейтинг:
0 1
Източник: Thinkstock/Guliver Photos
Учени се впрегнаха да опровергават едни от най-популярните твърдения за секса

Не е нужно да си учен, за да предположиш, че "секс" е най-търсената дума в Google. Не просто защото търсачите на порно в мрежата са много, а защото много от хората на планетата търсят начин да подобрят своите сексуални изживявания. Ето защо и сексът е нещото, за което са създадени вероятно най-много митове и твърдения – кои от кои по-абсурдни.

Разбира се, сред тях няма как да не попаднат и доказани тези. Учени се заеха да изложат някои от тях. Ето някои научни истини за най-популярните митове:

Големи крака – голям член

Източник: Thinkstock/Guliver Photos

Отдавна се твърди, че размерът на мъжкия полов орган може да бъде определен, само с един поглед върху краката му, ръцете или носа. Учените намират непреки доказателства за тази взаимовръзка. Генът Хокс има определяща роля за развитието на пръстите на ръцете и краката, а също и за тези на пениса и клитора. Директни доказателства обаче, че големите крака са белег за полов атлетизъм - няма.


Мъжете са най-активни на 18, жените на 28 г.

Източник: Thinkstock/Guliver Photos

Нивото на тестостерон при мъжете е най-високо на около 18-годишна възраст, а при жените това на естрогена - в средата на 20-те им години, сочат изследванията на медиците. Тъй като нивата на хормоните са свързвани със силата на сексуалния нагон, някои хора смятат, че когато те са по-високи, човек става по-палав.

Доказано е, че честотата на сексуалните изживявания при необвързаните мъже над 30 г. е средно около 3-4 пъти седмично. Обвързаните мъже правят най-много секс след като навършат 40 г. Жените правят секс по 3-4 пъти седмично след 25-годишна възраст.

Може да отслабнете със секс

Източник: Thinkstock/Guliver Photos

Е,  и този толкова любим мит, беше разбит на пух и прах от учените, според които няма как да се загубят кой знае колко калории при средна продължителност на половия акт от около 5 мин. Оказва се, че бързаците преобладават, а за този кратък интервал се губят не повече от 25 до 125 калории.

След толкова разбити фундаменти на сексуалната митология, можем поне да се успокоим, че историята се пише всеки ден и зависи от нас самите.

Безумие - глобиха сакат просяк с 300 лв.
Пловдивските власти глобиха с 300 лв. гражданина Иван Димитров, защото просил пари до църква,...
Доктор Ху си пада по садо-мазо (СНИМКИ)
Звездата от британския сериал "Доктор Ху" Мат Смит си пада по садо-мазо изпълнения в...
Атрактивна авиопрограма по повод 102 годни ВВС
След половин час на летище "Враждебна" в столицата започва грандиозно авиошоу по повод 102-ата...
Кафене сервира отпадъци на клиентите си
Кафене предлага храни и напитки, взети директно от отпадъците на супермаркетите или ресторантите,...
Жена оцеля с нож в черепа (ВИДЕО 18+)
Млада жена оцеля със забит кухненски нож в главата. Въпреки че острието е навлязло на няколко...