Свалят драстично ценитe по гръцките плажове

Рейтинг:
2 0
Министерството на развитието задължи заведенията да продават определени стоки на фиксирани цени

Гърция сваля драстично цените в заведенията по плажовете. Сандвичи, минерална вода и кафе ще се продават на фиксирани цени, които са поне с 30% по-ниски от досегашните. Мярката е одобрена от министерство на развитието след оплакване на туристи за високите цени в заведенията по морските курорти.

Според решението на министерството всички заведения на организираните плажове са задължени да включат в менюто си определени закуски и напитки, и да ги продават на фиксирани цени.

Така, ако у нас цената сандвич в заведение на плажа започва от 2 евро, а цената на малка минерална вода е 1 евро, туристите в Гърция ще плащат в пъти по-малко. Сандвич от кашкавал и шунка ще струва при съседите най-много 1,35 евро, 500 мл минерална вода - 0,35 евро.

Глобите при неспазване на тези изисквания са толкова високи, че собствениците на заведения по плажовете в Гърция бяха принудени да променят цените си. 500 евро е глобата за продажба на стоки на по-високи цени от държавно определените и 1000 евро - при липса на ценоразпис. Наказателните такси се удвояват, ако нарушението се повтори.

Целите, които Асоциацията на гръцките туристически агенции си е поставила за 2014 г., са страната да бъде посетена от 18,5 млн. туристи, които да донесат приходи в размер на 13 млрд. евро. Мерките, които се вземат от властите в Атина, на практика гарантират предимствата на туристическия продукт в Гърция.

Село Усойка бедства без вода в 21 век
В бобошевското село Усойка живеят 400 души, а проблемът с безводието се повтаря всяко лято. Днес...
Синдикът на TV7 се отметна: "Делта гард" си вършели работата
Временният синдик на TV7 Панайот Велков промени днес позицията си, че нахлуването в телевизията е...
Стероиди на килограм съсипват тийнейджърите
Над 16 млрд. лв. е световният оборот от продажба на анаболи в световен мащаб. Седем от тях идват от...
Нужна ли е актуализация на бюджета
Освен президента Росен Плевнелиев, за актуализация на бюджета за 2014 г. се обявиха и от ГЕРБ. От...
Започна фестивалът Сан Фермин
Започна фестивалът Сан Фермин в испанският град Памплона. Хиляди празнуващи се събраха на...