Google измести Apple от топа на най-скъпите брандове

Рейтинг:
1 0
Източник: БГНЕС
Третото място, както и през миналата година, остава за IBM

Американският концерн Google измести технологичния гигант Apple от челното място в класацията на най-скъпите брандове в света. Това сочат резултатите от проучването BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands на Millward Brown.

Според изследването Apple държи първенството в продължение на три години, но през последната се е сринала с цели 20% до 148 млрд. долара. Стойността на Google пък се е увеличила с 40% до 159 млрд. долара.

Вицепрезидентът на Millward Brown Оскар Иън твърди, че големият коз на Google е, че компанията е концентрирана в повече от една технологична сфера.

Мобилната операционна система Google Android продължава да печели популярност в цял свят, а търсачката остава без конкуренция. Този факт, в комбинация с иновативните концепции на компанията, отреждат на марката заслуженото първо място.

Третата си позиция в класацията, както и през миналата година, запазва компанията IBM. На четвърто място е Microsoft, като компанията е увеличила стойността си с 29% за последните 12 месеца. Пета е веригата за бързо хранене McDonald's.

Класацията на Millward Brown за най-скъпите търговски марки се изготвя от 2006 г. Това е единствената класация, която се основава на допитване сред над 2 млн. души в целия свят и проучване на бизнес показателите на хиляди компании, твърдят авторите й.

Жени се сбиха с полицаи заради екстеншъни
Жените са склонни да направят какво ли не, за да изглеждат добре. Представителки на нежния пол...
20 хил. кюрди на протест срещу Ислямска държава
Над 20 хил. кюрди протестираха срещу Ислямска държава в Германия. Демонстрацията в...
Повече произшествия с велосипедисти
Все повече велосипедисти претърпяват произшествия на пътя. За да ограничи подобни инциденти...
Потвърдено: Няма ебола в Македония
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола. Пробите му са отрицателни. Той е имал...
Лъвче с български корени се роди в Сараево
Стотици деца се наредиха на опашка пред зоопарка в Сараево, за да видят първото родено там лъвче....