Задържаха общински съветник за купуване на гласове

Рейтинг:
3 0
365 5
Янко Станев търгувал с жители на няколко квартала във Варна

Общинският съветник от Варна Янко Станев е задържан по сигнал за купуване на гласове в ромските махали в морската столица, научи TV7. Станев е арестуван заедно с дясната си ръка Румен Пишманов. Освен двамата са задържани още шест лица и се издирват други двама.

Според източници на TV7, Станев е задържан в момент на даване на пари за купуване на гласове в квартал Владислав Варненчик. Според сайта "Афера", разработката на прокуратурата е започнала още на парламентарните избори през май.

През годините Янко Станев е членувал в две партии, от които е бил изключен. Името му се свързва с бившия представител на Общинския съвет във ВиК- Варна Красимир Маринов. При предишни избори са получавани сигнали, че ромският вот е контролиран чрез опрощаване на сметките за вода.

Според сигнала, който МВР проверява, Янко Станев и групата му са притискали жители на кварталите Владиславово, Максуда, Аспарухово и Каменар да гласуват в полза на един от кандидатите за кмет.

Говорителят на полицията във Варна Анета Милева заяви, че заради деня за размисъл МВР се въздържа от коментар.

Изпълнителният директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков каза, че след тези действия изборите във Варна ще бъдат обективни. А екипът на TV7 и NEWS7, заедно с независими наблюдатели, ще гарантират провеждането на честни избори.

добави коментар
Ели
Дано наистина предстоят демократични избори във Варна, а също и демократично управление. Достатъчно излагации и циркове видяхме от ГЕРБ, малко справедливост за разнообразие никак няма да е зле...
Соня
Пак схеми, пак пазаруване на гласове и пак на ГЕРБ работа! А Иван Портних се обяснява колко е честен и загрижен за Варна. Как ще притежаваш такива качества като в предизборната си кампания имаш фонд "Купуване на гласове"
откривател
Това го пуснах в сайта на ТВ7, пускам го и тук, да знаете всички и да не се давате! Какво спорите, какво ядете Бареков пак? Янко Станев сам си каза срещу кого е: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1089772 Янко Станев: Не одобрявам кандидатурата на доц. Бозов, „касирал съм” мандата на ДПС
преглед на всички коментари (5)
Най-четени
Най-коментирани
Последният участък на АМ "Тракия" отваря до дни
Последният участък от автомагистрала "Тракия" ще бъде отворен за движение от началото на следващата...
Отвориха парк "Гези" само за три часа
Само три часа след като тържествено беше отворен за свободно посещение, истанбулският парк "Гези",...
В момента:
Още нещо
02:55
Новини
03:55
NEWSROOM
05:30
Градове на бъдещето
09 юли
София
В момента
Облачно
24°C
Днес
Краткотраен дъжд
Min: 14°C
Max: 26°C
Утре
Гръмотевична буря
Min: 15°C
Max: 27°C
9 юли

На днешния ден през 1877 г. е проведен първият турнир "Уимбълдън". Един от четирите от Големия шлем, той е...