Протест

Тирана скастри Скопие за насилие над албанци

Рейтинг:
0 0
Македонската столица беше разтърсена от демонстрации след издаване на доживотни присъди на предполагаеми извършители на петорно убийство

Външното министерство в Албания изрази недоволството си от насилието над свои сънародници в Македония. Това стана след като няколко души пострадаха на протест на етнически албанци в Скопие. На протеста албанците изразиха недоволството си от доживотната присъда, която получиха шестима техни сънародници за убийството на петима македонци преди 2 години.

Албания призова властите в Македония да осигурят справедлив и безпристрастен съдебен процес, който да се основава на доказателства. В началото на седмицата албанците бяха осъдени на доживотен затвор за убийството на петима македонски младежи през 2012 година. По време на протеста в Скопие, избухнал по повод присъдата, бяха ранени около двадесет полицаи и няколко демонстранти.

Травмите на някои от тях са сериозни, но опасност за живота им няма. Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия. В протеста взеха участие около 2000 души. "Насилието  вреди  отношения   между етническите общности", се казва в съобщение на албанското външно министерство.  Дипломатите  призовават двете страни да проявяват сдържаност и спокойствие.

Хазяин изгони наемателка в 9-тия месец с 4 деца
Хазяин изгони бременна в деветия месец наемателка, без да прояви никаква милост към нея. Пенка...
Реформите са по-важни от личностите в новото правителство
Когато исканите от нас реформи бъдат приети и подписани от ГЕРБ и евентуална трета партия, с която...
Пловдив през обектива на BBC
Екип на BBC посети един от най-атрактивните български градове Пловдив. Изумени от богатото...
Целувка от есента! Топъл и слънчев уикенд
След дълга поредица от дъждовни и студени дни, октомври ще се усмихне с есенно слънце и през...
Правителство ще се състави трудно
Кабинет ще се състави трудно, няма да издържи дълго. Това е прогнозата на психолога доц. Антоанета...