Видеа с брутални убийства в телефоните на застреляния мигрант

Рейтинг:
5 1
Събират подписка в подкрепа на граничния полицай Вълкан Хамбарлиев от Средец

Днес жители на Средец изнесоха нова версия за мястото на инцидента. Според тях сблъсъкът е станал до Малкия мост край градчето. Заради течащото досъдебно производство нито от прокуратурата, нито от гранична полиция изнасят подробности за мястото на инцидента.

В населеното място, където живее граничният полицай Вълкан Хамбарлиев, се събира подписка в негова защита. От неговия изстрел при инцидента в нощта срещу петък близо до границата загина афганистанец.

През целия ден афганистанците бяха транспортирани на малки групи до Бургас, за да бъдат разпитани пред криминалисти и служители на ДАНС. Повечето от тях разказвали, че пътуват към Германия и Швейцария, че убитият познавал пътя. Споменавали името Бисмилля, което вероятно е на загиналия от рикоширал куршум бежанец. В двата телефона, открити в раницата, разследващите са открили потресаващи записи на видеа с брутални убийства. Днес до малкия мост все още стоеше бивакът, където голямата група е пребивавала.

В Средец втори ден почти във всеки магазин на града има подписка в подкрепа на Вълкан Хамбарлиев.

Близките и съседите на Вълкан Хамбарлиев го описват като изключително добър човек и професионалист, който съвестно си върши работата. Те смятат, че ако полицаят бъде наказан и изправен пред съд с тежко обвинение, то това ще надигне вълна от остро недоволство и бунт. Според местните това е нещастен случай, но не и неправилна реакция на техния съгражданин, макар че от Българския хелзински комитет осъдиха постъпката на граничния полицай.

42-годишният Вълкан Хамбарлиев е семеен с две деца. Днес той и брат му, който също е служител в системата на МВР, не бяха в домовете си. Родителите на Хамбарлиев отказаха коментар.

Ранени при протест в Подгорица
Осем ранени – шестима полицаи и двама цивилни, след сблъсъци по време на антиправителствен...
Събарят незаконния строеж на Яйлата
Започна събарянето на бетона в националния археологически резерват Яйлата. През юли Върховният...
Наш кораб спасил турския танкер от потъване
Бедстващият недалеч от Варна турски танкер "Пазар" с 14 души на борда е щял да потъне без помощта...
Бюлетините тръгнаха към секциите
Бюлетините и книжата за изборите в неделя вече пътуват към избирателните секции. Шест печатници...
Хиляди мигранти остават на ничия земя
Словения ще позволява през границите й да минават до 2500 души дневно – това обявиха...