Бареков поиска ГЕРБ да подкрепи проверката на президента

Рейтинг:
0 0
Източник: БГНЕС
Политикът иска временни комисии да установят бизнес-контактите на Плевнелиев

Николай Бареков поиска Народното събрание да установи дали Росен Плевнелиев е избран със изборна фалшификация през 2011 г. за президент на България. Той настоява народните избраници да проверят и сигналите за нерегламентираните бизнес контакти на държавния глава.

Бареков дойде в Народното събрание и обяви, че като лидер на най-голямата извънпарламентарна партия "България без цензура" първо подава ръка към ГЕРБ за създаването на тези комисии, защото хората на Бойко Борисов са най-голямата парламентарна група.

Бареков обяви, че има съмнения – и то доста обосновани, за начина, по който са проведени последните президентски избори. Политикът припомни още, че многократно е внасял сигнали за дейността на Плевнелиев като бизнесмен, министър и президент.

Въпреки желанието на Бареков за съвместна работа с ГЕРБ с цел изясняване всички факти за държавния глава, той не срещна подкрепа в партията на Борисов. Отговор от ГЕРБ защо не искат президента Плевнелиев да бъде проверен, все още няма.

След острата реакция на ГЕРБ в парламента, лидерът на "България без цензура" коментира, че с отказа си да поемат подадената ръка, от ГЕРБ доказват, че "главата на тази партия защитава единствено своя личен и корпоративен интерес".

Според Бареков реакцията на Росен Плевнелиев относно ветото върху Изборния кодекс затвърждава категорично позицията, че той е еднопартиен президент.

добави коментар
Meri
Meri
Все едно да поискаш вълк да пази кошара с овце и да не си вземе! Плевньо е марионетка на ГЕРБ, те фалшифицираха изборите и пак те имат общо с офшорките му!
Владимир
Владимир
Откъде у ГЕРБ толкова достойнство? Няма шанс, те са нечистоплътни, не могат да играят начисто.
Huntur
Huntur
А Бареков и този безносия не по - малко от тях! :)
преглед на всички коментари (4)
Георги Харизанов остава в ареста
Бившият шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов остава в ареста. Софийският градски съд не...
Ще стигнат ли парите на болниците
От здравната каса не са съгласни с изказването на министър д-р Таня Андреева, че вероятно бюджетите...
7 март
София
В момента
Облачно
7°C
Днес
Облачно
Min: 2°C
Max: 8°C
Утре
Облачно
Min: 2°C
Max: 6°C
7 март
6 март 1534 г. е особена дата от религиозна гледна точка. На този ден папа Климент VII официално отказва да разтрогне брака на английския крал Хенри...