Бареков: Наблюдаваме фарс в парламента

Рейтинг:
3 0
Тази ситуация показва, че всички партии от статуквото са в криза, смята той

Фарс е това, което наблюдаваме в парламента. Така Николай Бареков коментира провала на вота на недоверие към правителството.

Според него със сцените, които се разиграват в Народното събрание, не се решават проблемите на държавата, а се блокира работата на всички институции. Тази ситуация показва, че всички партии от статуквото са в криза, смята той.

С това, което прави, Бойко Борисов става много по-опасен за българската демокрация от "Атака". Този човек обезсмисля парламентаризма, смята Николай Бареков. Според него вина за тази ситуация носят и част от хората от Реформаторския блок. Той ги призовава да се дистанцира от бившите управляващи и да не поощрява действията им.

Той призовава Европейската народна партия да се намеси спешно и да санкционира поведението на лидера на ГЕРБ в българския парламент.

"Парламентаризмът и демокрацията са сведени до фарс с участието на палячовци. Една седмица да се занимаваш с копчетата на пултовете в парламента и да играеш на "Иди ми, дойди ми", докато бизнесът и хората чакат решения, е нелепо. ЕНП трябва да осъди това поведение на ГЕРБ и в политически план бетонира осъдената коалиция между БСП и ДПС", каза Бареков.

добави коментар
Krasimira
Krasimira
И тези игри на Б.Б. ще са до време. На хората започна да им писва да ги правят на маймуни.
Иванина
Иванина
Nali vse izrodqgi sme si podbrali...
Нови
Нови
Няма отърване от този цирк!
преглед на всички коментари (5)
Нови протести в Румъния
В Румъния днес се провеждат нови протести в големите градове срещу проекта за златодобивната мина в...
САЩ  на ръба на фискалната скала
САЩ отново са на ръба на фискалната скала. Долната камара на Конгреса отхвърли приетия от Сената...
В момента:
Липсващото звено
10:00
Новини
10:05
Вертикален град
11:00
Новини
29 септември
София
В момента
Облачно
13°C
Днес
Разкъсана облачност
Min: 9°C
Max: 21°C
Утре
Дъжд
Min: 12°C
Max: 16°C
29 септември
На този ден през 1960 г. съветският държавен ръководител Никита Хрушчов прекъсва грубо заседание на Общото събрание на ООН със серия от гневни...